.:: Just nu
Online: 23 | Inloggade: 25


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersÅskriskprognoserna från EWP.se ska aldrig användas för skyddande av liv och egendom!


Välj område:
Västra Götaland | Östra Götaland | Östra Svealand | Västra Svealand | Södra Norrland | Norra Norrland | SO Norge |

Prognostext:
Uppdaterat: 17 augusti 2017 (06:38)

FORTSATT LÅGTRYCKSBETONAT VÄDERLÄGE MEN MED KORTA AVBROTT AV SMÅ HÖGTRYCKSRYGGAR INGA TECKEN PÅ STABILT VÄDERLÄGE...

Vi har nu nått mitten av augusti och det råder sensommar enligt almanackan. Men med erfarenhet från de senaste åren så kommer det i princip vara tidvis somrigt långt in i september och t.o.m. oktober i södra Sverige. Däremot så avtar dagen och de ljusa timmarna allt mer nu. Följden är att nätterna börjar att bli allt mer kyliga.

Det fortsätter dock tyvärr att vara ostadigt med regn och regnskurar och blåsigt. Men små högtrycksryggar passerar emellanåt. Det blir därmed periodvis möjligheter att kunna se solen. Därför så gäller det på att ta vara på dessa "glädjestunder", som så många gånger tidigare denna knepiga sommar. Enligt rätt samstämmiga prognoser kommer sommaren 2017 skriva in sig i historieböckerna som en av de sämsta och mest ostadiga i modern tid.

Vem är "boven" till det dåliga sommarvädret?
Jo jetströmmens placering som matar in lågtrycken i en aldrig sinande ström från Atlanten. Dock så för det med sig det goda i att grundvattennivåerna som varit extremt låga nu sakta börjar fyllas upp litet grand. Men rejäl effekt nås först om nederbörden kommer under vinterhalvåret, när växtligheten ej tar upp vatten i samma utsträckning.

Åskrisken ser ut att bli förhållandevis låg fortsättningsvis, trots skuraktiviteten, något som varit ett genomgående kännetecken denna sommar. Det mesta av åskan har "fastnat" utanför Sveriges gränser över Danmark eller över haven runt södra Sverige. Dock så verkar åskrisken öka under söndagsdygnet.

Åskrisknivån i utgångsläget, under högsäsong, står dock alltid på en "2:a", då någon åskknall lokalt förekomma rent allmänt så här års.

/Swen - ansvarig operatör EWP - östra Götaland.