.:: Just nu
Online: 4 | Inloggade: 26


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


10 november 2016 19:46
Rekord-snöoväder skapade totalkaos i Stockholmstrakten!

Besvärlig Mårtensknäpp!

De senaste dygnen har varit minst sagt kaotiska efter att ett nytt snörekord för november månad slagits. Inte mindre än dryga 40 cm nysnö har fallit de senaste 2 dygnen, vilket aldrig tidigare uppmätts enligt väderinstituten. Sveriges mest trafikerade led Essingeleden fick stängas ned och detta ledde till kaos. Massor av fastnade och översnöade bilar har även under onsdagsdygnet skapat stor oreda i huvudstaden.

Nu väntas ishalka efter plusgrader på dagen...

Givetvis fanns det ett stort antal bilister som hade sommardäck som fastnade. Men även snösvängen har fått svidande kritik efter att ha blivit tagna på sängen av det våldsamma snöovädret. Under onsdagen slog det om till plusgrader varvid den fallna snön börjat att smälta. Men nu har minusgraderna återvänt och många vägar och leder är minst sagt glashala. Så alla som inte har vinterdäck avråds att bege sig ut i trafiken.

Först kallare men sakta mildare...

Även stora delar av Norrland och kustlandet har haft besvärliga förhållanden den senaste veckan. Men där uppe är man bättre rustad mot vintern då snöfall kan vara vanligt förekommande redan i slutet av oktober.

Nu så blir det kallt fram över veckoslutet. Men sedan slår vädret om och betydligt mildare luft tar sig in från sydväst, med början i söder för att snabbt sprida sig vidare norrut. Mildvädret lär sedan bestå för södra och mellersta delarna av landet ett tag framöver.

Mer om det gångna snöovädret finns att läsa på AB: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23887102.ab

Skribent: S. Johansson


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter