.:: Just nu
Online: 6 | Inloggade: 31


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


22 december 2016 20:50
EWP ÖNSKAR ALLA EN GOD JUL!

Nu är julen här och vi på EWP önskar alla besökare en God Jul. Men vi har några saker att tillföra när alla ska till sina nära och kära:

Mycket kort julhelg i kombination med milt väder!

Att vädret i stora delar av landet är extremt milt undår ingen söder om Dalälven. För här går gränsen mellan en vit och en grön jul. Norr om Dalälven och vidare uppåt landet är det med få undantag, utmed norrlandskusten goda chanser till en vit jul.

Men söder om så väntar en grå-grön och trist julhelg och vad värre är så väntar flera riktigt djupa lågtryck passera in över södra Sverige under just julhelgen. Till detta så kan vi lägga åska!

Åska på västkusten redan från torsdag kväll 22/12!

Redan under torsdagskvällen drog ett litet band med åska in över västkusten. Dessutom så kan det bli mer av denna varan, även på julafton faktiskt! Som brukligt så här års så är åskan sällan särskilt långlivad eller kraftig. Men likväl är det märkvärdigt och ovanligt med åska till jul. För den skämtsamme kanske man kan uppfatta det som en "julklapp".

Flera stormlågtryck på väg!

Över Atlanten och Nordsjön så har lågtrycket "Barbara" bildats och namnet har engelska väderinstitutet Metoffice döpt det till. Hur det kommer att bete sig, om det fördjupas eller fylls ut återstår att se. EWP följer upp detta.

Men detta är inte nog utan nya stormlågtryck väntas i spåren av "Barbara" så julhelgen kan bli stökig vädermässigt. Som sagt EWP följer upp väderläget framöver under julhelgen.

Rekordvarmt över Arktis!

Det som oroar mest just nu (-Utom möjligen blivande USA:s president Donald Trump...) är att det är rekordvarmt på Arktis med blott några få minusgrader som kallast. En mätboj ska ha registrerat noll grader i lufttemperatur. Normalt borde det vara minus 35 grader eller kallare så här års! Inte att undra på att det inte råder vinter i södra Sverige.

Ta det lugnt i trafiken!

Beroende på den extremt korta julhelgen (Kortare än så här kan den inte bli.) så uppmanas alla på väg att ta det lugnt. Extra olyckligt är det milda vädret som gör det ovanligt mörkt utmed vägarna. Dessutom kan det förekomma lömsk ishalka som innebär att färden till och ifrån julfirandet kan bli extra besvärlig. Många chansar och kör fortare än man borde vid barmark. Ta det därför lugnt och det är bättre att komma fram något senare än inte alls.

ALLA VI PÅ EWP ÖNSKAR ALLA BESÖKARE EN GOD JUL!

 

Skribent: EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter