.:: Just nu
Online: 5 | Inloggade: 26


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


9 februari 2017 11:18
Vintern har nått hela Sverige!

"Äntligen" säger många men även många av oss kanske avskyr vintern. Men nu är den ett faktum över hela landet som princip också är snötäckt! Vintern för med sig mycket då det blir snöröjning och även att man får ta det försiktigt i trafiken såväl som bilist, och fotgängare.

Brådis på CSK, Centralsjukhusets akut under onsdagen

Många i sydligaste Sverige har sluppit det här med snö och ishalka tidigare i vinter, och på allvar så slog vintern till och detta gav upphov till många frakturer. Orsaken är givetvis halkan och många var och är ovana vid halkan. Därför så gäller det att vara försiktig även som gående och cyklande i det isiga och snöiga väglaget. Detta scenario har säkert utspelats på långt fler håll i landet den senaste tiden.

Nationella isdygn!

Just nu så har vi nationella isdygn och vad som menas med ett så kallat "nationellt isdygn" är att samtliga mätstationer som finns registrerar temperaturer på under noll grader eller kallare under ett helt dygn. Denna mätning sker på cirka 2 meters höjd och sker från klockan 19.00 till samma klockslag ett dygn senare. Därefter så sker en ny dygnsmätning mellan samma klockslag o.s.v. Överstiger inte temperaturen någonstans i landet (även innefattat öarna i skärgården) noll grader då benämns detta för ett nationellt isdygn.

Kylan fortsätter in i sportlovsveckan, som det verkar i nuläget.

För alla som älskar vintern så ser det ganska sjysst ut för ögonblicket då kylan stannar en bit in i kommande vecka. Därefter ser det ut att bli mildare. Hur mildningen kommer se ut i detalj är oklart i nuläget. Men det ser möjligen ut att det kan vara minusgrader nattetid på de flesta håll likväl. Då torde snön kunna ligga kvar. Mer detaljerade detaljer om detta finns i de länkar som leder till väderprognoserna.

Skribent: Swen - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter