.:: Just nu
Online: 32 | Inloggade: 33


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


24 mars 2017 18:55
Sommartid och vårvärme i helgen

För ett år sedan inföll den tidiga påskhelgen i detta nu. I år får vi vänta på påsken ända till vecka 15, alltså 15 april när det är påskafton. Tiden för omställning av klockorna är dock samma för varje år, d.v.s. sista söndagen i mars.

Vårvärme strömmar in i helgen

I helgen kommer vi att få gott om solsken i landet och dessutom varmt. Undantaget lär vara fjällkedjan där det i framförallt Lapplandsfjällen kommer att dra in snöbyar och på söndag rejäl blåst. Temperaturen kommer under helgen att allmänt ligga på +10-15 grader i Götaland och Svealand. På söndag når dessa temperaturer ända upp över Västerbottens kustlandskap - samtidigt som det kan bli ytterligare någon grad varmt i Småland. 

I Norrland får man, förutom i fjällen, klart til halvklart väder och temperaturer kring +5-10 grader. Och som sagt, den riktiga vårvärmen sipprar även upp över östra Norrland under söndagen.

Lavinfara i fjällen!

Just nu råder "betydande lavinfara" i hela fjällkedjan vilket är en 3:a på den 5-gradiga skalan. Det innebär enligt definition: "Farliga förhållanden. Bedöm snötäcket och terrängen noggrant. Var mycket försiktig när du väljer var och hur du åker". Läs hela lavinprognosen här.

Sommartider hej, hej!

Natten till söndag ställer vi om klockorna till sommartid. Kl. 02.00 ställer vi FRAM klockan en timme. Vi får då sova en timme mindre, men den "försvunna timman" får vi ju tillbaka i höst igen. Läs mer om sommartiden här.

EWP:s tioende säsong närmar sig!

Den 1 maj öppnar vi portarna för en ny säsong. Ni ska alla vara hjärtligt välkomna att följa oss även denna sommar! Mer info när det närmar sig. Detta år firar EWP 10 år!

Skicka gärna in dina vårbilder till veckans bildtävling på Facebook!

Du vet väl om att vi varje vecka tävlar på vår Facebooksida (EWP.se)? Väderbilden är tävligen där du får skicka in bilder och ha chans att vara omslagsbild i en vecka. Det går naturligtvis bra att skicka in vilken bild man vill, bara den är väderrelaterad. Läs mer om tävlingen på Facebooksidan.

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter