.:: Just nu
Online: 40 | Inloggade: 27


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


31 mars 2017 21:32
En månad kvar innan vår tionde säsong startar!

Efter en lång höst och vinter så är det bara en månad kvar vi drar igång åsksäsongen 2017. Det är då vi startar upp våra åskriskprognoser, men oftast dröjer det innan vi får något kraftigare oväder.

Hittills har ett 40-tal blixtnedslag registrerats av SMHI i år. Det var en liknande siffra samma tid i fjol och det brukar alltid dyka upp enstaka urladdningar vid ostadig och labil luftmassa även när det inte är högsäsong. 

Åskan, som är både hatad och älskad av folket, brukar uppträda som mest i juni, juli och augusti även om vi brukar kalla perioden maj-september för högsäsong.

Den 13 juni 2007 startades EWP-systemet upp, vilket innebär att vi firar 10-årsjubileum i år. EWP drivs sedan starten helt ideellt och på fritiden av sex personer runt om i landet, som har ett brinnande intresse för väder och främst åska. Från det att vi öppnar portarna för en ny säsong följer vi dagligen åskriskläget i landet och utfärdar åskriskprognoser. Vid perioder med mycket åska kan uppdateringarna ske flera gånger dagligen och vid mycket låg åskrisk kan uppdateringarna istället ske med några dagars mellanrum.

Välkommen att bevaka åskan tillsammas med oss, med start 1 maj! Följ oss gärna på Facebook!

(Arkivbild Mikael Amundsen)

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (2):
Fler nyheter