.:: Just nu
Online: 39 | Inloggade: 29


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


26 augusti 2017 12:46
Orkanen "Harvey" fortsätter att plåga södra U.S.A.

Uppdaterat 29 augusti:

Den stora orkanen "Harvey" anses nu som en av de värsta som någonsin har slagit till mot U.S.A..
Främst kommer orkanen gå till historien som en av de mest regntyngda och har orsakat enorma översvämningar, främst då i delstaten Texas. Mer än 450-tusen människor är nu på flykt undan de enorma vattenmassorna.

En otäck form av "recycling"...

Många uppskattar säkert ett återanvändande men i detta fallet är det definitivt inte så. Orkanen roterar nämligen tillbaka över öppet hav och samlar på så sätt nya krafter. Som följd av detta så fortsätter regnen att vräka ned. Och som jämförelse så har många områden fått en mängd motsvarande 4 normalstora badkar med vatten per kvadratmeter de senaste dygnen. Detta motsvarar runt 1100 mm regn! Ofattbara mängder alltså.

Länk till GP om det senaste om "Harveys" framfart HÄR

Tidigare:

Orkanen "Harvey" har dragit in över U.S.A.

Årets orkansäsong för U.S.A. har dragit igång på allvar då orkanen "Harvey" drog in under lördagsmorgonen. U.S.A. har varit litet mer förskonade under de senaste åren men i och med denna orkanen så får man gå tillbaka till runt år 2005 och orkanen "Katrina" för att hitta något liknande.

Folk uppmanas att tatuera in sitt namn på sin arm!

Detta påvisar orkanens våldsamhet som dessutom för med sig enorma mängder av regn utöver åska och de mycket hårda vindarna. Människor flyr nu de områden som ser ut och drabbas värst och oändliga bilkaravaner skapar närmast kaos på vägarna ut från områdena. Trafiken är så omfattande att bensinpriserna stigit kraftigt och på många håll har dessutom bensinen tagit slut. Detta skapar givetvis ännu mer oordning och panik.

President Trump har anslagit extra medel för katastrofhantering i bl.a. Texas!

Under onsdagen deklarerade Texas guvernör Greg Abbot ett katastroftillstånd över delstaten.
President Donald Trump har anslagit extra resurser för de drabbade områdena. Under natten till lördagen skrev Donald Trump på Twitter att han har signerat en order om detta.

Läs mer här:

Göteborgsposten

Länk till Tropical Storm Risk (TSR) HÄR

Skribent: S. Johansson


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (2):
Fler nyheter