.:: Just nu
Online: 10 | Inloggade: 31


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


12 september 2017 13:10
VARNING NIVÅ 1 - Mycket hårda vindbyar/stormbyar

Det ligger sedan tisdag kväll ute en nivå 1-varning för Halland, Skåne och Blekinge gällande mycket hårda vindbyar. Värst ser det ut att bli i södra Skåne där det under onsdag kväll och natt mot torsdag kan bli stormbyar, 25-30 m/s. Tillsammans med lågtryckspassagen väntas lokalt stora regnmängder och även en del åska.

Se vidare detaljer här.


Ursprunglig artikel:

Vi lägger härmed ut ett Riskutfärdande nivå 3 för kommande dygn. Riskutfärdande finns i tre nivåer, varav nivå 3 är den högsta och närmast en riktig varning. Således är detta Riskutfärdande ingen varning, men kan komma att övergå i en om kommande prognoser fortsatt tyder på oväder.

Berörda områden: Skåne, främst södra delen

När: Onsdag kväll och natt mot torsdag

Kommentar: Ett ganska djupt lågtryck (ca 980 hPa) drar in över mellersta Götaland sent på onsdagen 13 september. Det medför rejält blåsigt väder tillsammans med regn. Den kraftigaste vinden ser ut att drabba Skånes sydkust där det kan bli tal om stormbyar, 25-30 m/s, med kulmen kring midnatt. I övriga Skåne samt i södra Halland och Blekinge kommer man att känna av vinden men här blir det inte riktigt lika blåsigt.

Lågtryckets centrum ser ut att ta en bana över Göteborg och vidare till Östergötland. Det är något osäkert var exakt centrumet kommer passera och därmed också var det kraftigaste vindbandet kommer dra fram.

Lågtrycket kommer att ge regn i stora delar av Götaland och lokalt kan det handla om stora regnmängder, 20-30 mm.

Vi uppdaterar läget tisdag kväll, 12 september.

(Arkivbild: Mikael Amundsen)


Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter