.:: Just nu
Online: 18 | Inloggade: 32


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


17 september 2017 20:20
Ännu en dag med kraftiga åskoväder!

<<< BILDEN - BÖRJAN TILL EN TROMB (FUNNEL CLOUD) ÖVER ÄNGELHOLM

Ånyo så blev det oväder och kraftiga sådana på flera håll! Det hela drog igång redan tidigt på morgonen med åska utmed Öresund. Denna åskan växte sedan i intensitet och spred sig över stora delar av region Västra Götaland. Sporadisk åska förekom även i grannregionen Östra Götaland under söndagen.

Människor träffades av blixten i Köpenhamn!

Två löpare blev träffade av blixten i närheten av målområdet under Copenhagen Half Marathon, det rapporterar danska tidningen BT. Löparna som blev träffade av blixten ska ha befunnit sig nära några funktionärer och fick snabbt hjälp, rapporterar Ekstrabladet. Loppet Copenhagen Half Marathon fick brytas och dessutom så ska strömmen ha gått på flera platser i Köpenhamnsområdet.

Stora regnmängder, hagel och översvämningar i åskvädrens spår...

Malmö råkade ordentligt illa ut och det blev översvämningar på många håll. Köpcentret Hansacompagniet fick stänga till följd av översvämningarna. Även på många andra håll blev det åter skyfallsregn och även i Göteborg som drabbades för 4:e dagen på raken.

Mäktigt funnelcloud (början till tromb) sågs över Ängelholm!

När det blir en skärpning av varma och kalla luftmassor på sensommar och förhöst så kan tromber eller förstadier till tromber lätt uppstå. Så skedde litet norr om Ängelholm på söndagseftermiddagen. Det som bildades var en "funnel" och det var en rejäl sådan som sågs av väldigt många! Då den tydligen aldrig nådde ända ned till marken så benämns väderfenomenet "funnel cloud" men det är såväl skrämmande som nog imponerande att se som åskådare.

Väderläget verkar lugna ned sig...

Efter en rad osedvanligt spännande väderdygn så ser det ut som att åskrisken avtagit för denna gången. De kommande dagarna ser rätt lugna ut.

Länk till HD om ovädret: HÄR

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter