.:: Just nu
Online: 10 | Inloggade: 31


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


21 november 2017 14:28
Snöoväder drar in över landet

Kall luft täcker landet och den gångna natten fick vi säsongens hittills lägsta temperatur. I Gielas, södra Lappland, uppmätte man -30,3° och även neråt Dalafjällen var det närmare -20°. Natten bjöd på minusgrader i så gott som hela landet, undantaget kustområden i Götaland och Svealand samt på Gotland. Men nu väntar ett riktigt busväder när ett omfattande nederbördsområde drar in över landeet.

Drar in i natt

Sent ikväll och i natt drar ett snöfallsområde in över västra Götaland som sedan sprider sig norrut. Det börjar som snöfall, ganska ymnigt dessutom, men slår efterhand över allt mer i regn när mildare luft tränger på. Vi har en varning utfärdad för Västra Götalands län, Jönköpings län, Värmland län, Dalarna samt Örebro län. Här kan det komma drygt 5 centimeter innan snön övergår i regn. I framförallt Värmlands- och Örebro län kan det handla om uppåt 10 centimeter. Risk för besvärligt väglag inom nyssnämna områden!

Sprider sig norrut och ökar i styrka

Natten mot torsdag rör sig snöfallet norrut och intensiferas. Mitt på dagen ligger det mycket täta snöfallet över mellersta och norra Norrland. Ännu är inga varningar satta för området, men i kombination med en mycket hård vind kan det bli aktuellt med nivå 2-varningar. Mest troligt för norra Jämtland och Västerbotten samt upp längs mellersta och norra Norrlandskusten. Det kan handla om snömängder på 15-30 centimeter och vid kusten i kombination med vindbyar på uppåt 20 m/s.

Mildare

Detta efterföljs av betydligt mildare väder så redan på onsdag kan bli drygt 10 plusgrader i södra Götaland. Kylan ser ut att komma tillbaks till hela landet efter helgen igen.

(Arkivbild: Mikael Amundsen)

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter