.:: Just nu
Online: 8 | Inloggade: 31


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


27 november 2017 06:18
Vulkanen Agung på Bali får allt våldsammare utbrott!

Untitled document

Bali är ett mycket känt och omtyckt turistmål och anses som lite av en "paradis-ö". Men som så mycket annat så har medaljen en baksida och i detta fallet är det vulkanismen som då och då gör sig påmind.

Just nu är ett sådant ögonblick då vulkanen Agung har fått ett stort utbrott. Förra utbrottet på 60-talet , närmare bestämt år 1963, krävde 1600 människoliv. Man är nu rädd för ett stort pyroklastiskt flöde och folk evakueras. Flyget i närområdet påverkas och har fått ställas in vilket innebär att människor blir strandsatta. Däribland även ett stort antal turister. Ön är välbesökt vintertid dit många vinterbleka svenskar även söker sig.

Rök och aska kastas upp ur vulkanen Agung sedan i tisdags och sprids in över grannön Lombok. Den mindre internationella flygplatsen på Lombok har tvingats stänga och nu meddelar myndigheterna att även den internationella flygplatsen på Bali kommer att hålla stängt i minst ett dygn. Flygplatsen kan komma att öppna igen under tisdagen sedan situationen har utvärderats, uppger myndigheterna.

Varningsnivån höjs från en trea till en fyra på grund av den "överhängande risken för en katastrof", enligt myndigheten.

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter