.:: Just nu
Online: 6 | Inloggade: 34


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


30 juni 2018 00:43
Allvarlig skogsbrand nordöst om Göteborg

Untitled document

En i skrivande stund allvarlig skogsbrand som ännu ej är under kontroll rasar i trakterna av Angered nordöst om Göteborg. Terrängen är bergig (starkt kuperad) och är därmed besvärlig att ta sig fram i. Dessutom så blåser det en del vilket innebär att branden sprider sig okontrollerat. Beroende på branden så har en hel del rådjur och annat vilt i panik sökt sig ut mot vägar och motorleder i området.  Bland annat riksväg 45 som är starkt trafikerad passerar genom området liksom en hel del trafikleder från Angered, Bergum och andra större stadsdelar.

Tack och lov så har ännu ingen person skadats i branden som dessutom är omringad av Räddningstjänsten, men dock ännu ej är under kontroll.

Artikeln uppdateras fortlöpande!

Länk till GP HÄR

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tidigare: Torkan förvärras när ny högsommarvärme drar in

Torkan är påtaglig och många håll är läget ytterst kritiskt, inte minst för bönder och jordbrukare. Även grundvattennivåerna sjunker och bevattningsförbud kan snart bli verklighet på flera håll i landet om vi ska tro modellerna framöver.

Mer högsommarvärme på gång

Grattis alla semesterfirare som älskar sol och värme, det ser ut att bli gott om den varan kommande vecka. Efter en något sval helg ser åter mycket varm luft ut att strömma upp över landet och nederbörden ser ut att finnas på ett betyggande avstånd från Sverige.

I modellerna finns tendenser på att ingen nederbörd alls kommer beröra landet under hela nästa vecka och kanske även nästkommande, vilket såklart är mycket oroande med tanke på torkan. Detta innebär att brandrisken åter kommer bli extremt stor i så gott om hela landet. Nya eldnings- och grillningsförbud kommer att gälla.

Det är en rejäl värmebölja som finns i modellerna och luftmassan ser ut att vara mycket torr. Dagstemperaturerna kommer ligga mellan 25-30 grader ända upp över mellersta Norrland. Mot helgen kan vi till och med börja prata om temperaturer mellan 30-35 grader lokalt.

Det är ett mycket kritiskt läge som börjar uppenbara sig om inte modellerna ändras till fuktigare och ostadigare väder, vilket de förstås kan göra men det är inte mycket som talar för det.

(Arkivfoto: Brandflyg bekämpar skogsbrand i Västmanland 2014, TT)

 

Skribent: Simon Enström / S. Johansson


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter