.:: Just nu
Online: 23 | Inloggade: 36


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


27 juli 2018 08:39
Missa inte chansen att se "blodmånen" fredag kväll!

Untitled document

Mitt i all torka med bränder och annan bedrövelse kommer en liten tröst under fredag kväll när vi får goda chanser att se en total månförmörkelse som är extra speciell. Det handlar om en så kallad  "blodmåne" vilket som namnet säger innebär en mörkröd variant på himlavalvet.

Spara din upplevelse!
För att se det hela så bör solen ha gått ned helt och hållet för att få ut det bästa möjliga av upplevelsen. Förmörkelsen är total mellan 21.30 till cirka 23.10. Beväpna dig med en bra kamera, kameramobil kikare, teleskop och liknande som gör att du får en sparad och förhöjd upplevelse!

Böjda solstrålar ger den djupröda färgen när månen ligger bakom jordskivan och solen!

Orsaken till den djupröda färgen är att jorden (vi) ligger emellan solen och månen och skuggar denna. men en liten mängd solstrålar "smiter förbi" när dessa böjs av runt jorden och detta "spill" belyser sedan månen. Detta kan jämföras med en solförmörkelse när månskivan ligger mellan solen och jorden.

Fredag och veckoslut ger de flesta av oss goda chanser att njuta av skådespelet!

Nu är grillen undanstuvad liksom gasolköket så istället så får man extra tid över att njuta av ett rött skådespel UTAN eld och lågor vilket detta mån-scenario kommer att bli för det flesta av oss. Ta gärna bilder och skicka in till oss på EWP som vi sedan alla kan njuta av när skådespelet är över för denna gången!

Lycka till önskar vi på EWP!

Skribent: S. Johansson & EWP-Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (4):
Fler nyheter