.:: Just nu
Online: 22 | Inloggade: 36


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


5 augusti 2018 19:19
BÄGGE BRÄNDERNA I VÄSTSVERIGE ÄR UNDER KONTROLL!

Untitled document

Uppdaterat: Bägge bränderna är nu under kontroll, såväl utanför Uddevalla som på Björkö. I den senare misstänks brott där en nödraket sannolikt olovligen skickats upp från en fritidsbåt och orsakat branden när denna slagit ned.

Under kvällen och natten har den stickande röken lagt sig över stora delar av Göteborg, beroende på den västliga vinden.

Länk till GP HÄR 

Tidigare: TVÅ ALLVARLIGA BRÄNDER I VÄSTSVERIGE:
Två allvarliga bränder pågår i skrivande stund i västra Sverige! Den ena i Uddevalla och den andra på Björkö som ligger i Öckerö Kommun nordväst om Göteborg.

Allvarlig trafikolycka på E6 startade en svår skogsbrand i Uddevalla!

Den första branden inträffade efter en flerbilskrock där minst ett av fordonen fattade eld. Elden spred sig sedan snabbt ut i omgivningen och fick ett våldsamt förlopp i den kuperade terrängen. Filmbilder visar hur elden snabbt tar sig upp i trädtopparna och sprider sig raskt utom kontroll.

Helikoptrar och ett stort antal brandmän kämpar nu med att få bukt med branden som är svårstoppad i den hårda vinden som råder sedan ett dygn tillbaka i området.

Ett VMA, Ett Viktigt meddelande till allmänheten har gått ut i området och branden rasar ännu utom kontroll!

Länk till GP HÄR


Svår brand även på Björkö i Öckerö Kommun!

Nästa pågående brand är på Björkö i Göteborgs norra skärgård och ska enligt obekräftade uppgifter ha orsakats av en nödraket som ska ha slagit ned på ön och antänt terrängen. 

Ett Viktigt meddelande till allmänheten, VMA, har utfärdas om alla som befinner sig i området Mossvägen/Ljungblomsvägen omedelbart ska utrymma området. Enligt nyinkomna uppgifter ska flera fastigheter på ön ha fattat eld! Röken sprids snabbt i den västliga vinden in över Göteborg enligt uppgifter.

Länk till GP HÄR
Länk till AB HÄR

Skribent: S.Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter