.:: Just nu
Online: 22 | Inloggade: 32


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


10 oktober 2018 13:04
Oväder på Mallorca - Orkanen "Michael" närmar sig Florida!

Untitled document

Sex personer har konstaterats döda och 12 personer saknas efter att kraftiga skyfall drabbat Sant Llorenc på östra Mallorca, sex mil ifrån öns största stad Palma, natten till onsdag. Två av de omkomna, som är brittiska medborgare, befann sig i en bil som drogs med av lervällingarna. En äldre kvinna ska också ha hittats nere i källaren till sitt hus.

Räddningstjänst och militär har beordrats till den olycksdrabbade delen av ön för att hjälpa till då mer regn väntas falla under onsdagen.

Hundratals har evakuerats


Omkring 80 soldater och 100 räddningsarbetare deltar i arbetet. Hundratals människor har tvingats evakuera till närliggande byggnader, och öns skolor har stängts. ”Allt mitt stöd till familjer och vänner till offren och till de som har påverkats av de tragiska översvämningarna”, twittrar spanska premiärministern Pedro Sanchez. Han planerar att besöka semesterön under dagen.

Läs mer om ovädret på Aftonbladet HÄR

Ny tropisk orkan närmar sig U.S.A:s fastland!

Orkanen Michael har snabbt intensifierats över den varma mexikanska golfen utanför nordvästra Florida i USA och myndigheterna har nu uppgraderat ovädret till kategori fyra. Det innebär att orkanen – som väntas nå land på onsdagseftermiddagen svensk tid -bedöms vara "extremt farlig", med vindhastigheter på upp till 220 kilometer i timmen.

Myndigheterna varnar nu för att Michael kan bli ett av de värsta ovädren som drabbat området i modern tid och omkring 375 000 invånare har uppmanats att evakuera sina hem innan stormen slår till.

"Kommer bli livshotande och farligt"


Det här är en massiv orkan. Det kan bli den mest förödande orkanen på årtionden, sa Floridas guvernör Rick Scott på en presskonferens på tisdagskvällen lokal tid.

Han är mest oroad över de svallvågor som befaras bli upp mot fyra meter höga och som kommer slå hårt mot lågt liggande platser längs kusten:

Det kommer att bli livshotande och farligt.

Vid lunchtid svensk tid på onsdagen uppmanade National Weather Service än en gång alla i området att söka skydd.

Läs mer om den annalkande orkanen på Expressen HÄR

Skribent: S. Johansson & EWP-Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter