.:: Just nu
Online: 27 | Inloggade: 33


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


28 november 2018 14:07
Omslag till mildväder kan bli besvärligt i delar av Sverige

Untitled document

Efter att vintern kom och hälsade på i hela landet så blir det nu åter mildare. Men nu har nästan hela landet vinter utom i vissa kustavsnitt och i den allra sydligaste delen som ännu har "höst".

Under torsdagsdygnet sker en övergång till mildare väder som kan medföra  svår halka i på många håll i såväl Götaland som i delar av Värmland. På många håll kan dessutom nederbörd falla som börjar med snö men snart går över i blötsnö, möjligen underkylt regn.

I Värmland kan bortåt 5-10 cm nysnö komma att falla. Regn på kalla vägbanor innebär stora trafiksvårigheter som följd och ishalka. Dessutom så blir det mycket blåsigt med risk för hårda vindbyar. Något att tänka på för vindkänsliga fordon. Vid behov kan varningarna komma att utökas och uppgraderas!

Det blir allmänt en mildare vädertyp i så gott som hela landet. I mellersta och södra Sverige så kan man tyvärr ställa in sig på att vädret framöver mestadels blir grått och trist precis "lagom" till första Advent. Endast en högtrycksrygg med något kallare väder ser i nuläget ut att leta sig in över mellersta och södra Sverige i mitten av kommande vecka.

I norra Sverige ser det dock ut att bli lite kallare igen och möjligen lite snö. Det är ganska snöfattigt än så länge i norra Sverige.

Se även varningarna HÄR

Skribent: S. Johansson & EWP-Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter