.:: Just nu
Online: 13 | Inloggade: 34


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


2 mars 2019 22:53
Tuff kamp mot snön i Fäders spår!

Ett omfattande nederbördsområde kommer under söndagen att svepa in över landet västerifrån. Det handlar om regn i söder men från södra Svealand och norrut snöfall. Lokalt kan det komma drygt en decimeter och det lär bli rejält stökigt och besvärligt för alla Vasaloppsåkare mellan Sälen och Mora.

Nivå 1-varning utfärdad

En varning är utfärdad för hela Svealand inkl. Gästrikland. Det väntas mellan 5-10 cm snö under söndagsdygnet och allra mest ser det ut att kunna fall i delar av norra Västmanland och södra Dalarna med kanske möjligen 15 cm.

I Sälen kommer det att börja snöa ymnigt från kl. 08 ungefär, alltså när starten går för alla 15 800 anmälda åkare. Längs hela Vasaloppsspåret kommer det att vara ymnigt snöfall under dagen och dessutom måttlig motvind, dels för eliten men också för motionärer. Uppåt 10 cm väntas längs hela spårvägen. Lokalt kan det säkert falla ännu mer. En ytterst tuff och jobbig resa i Fäders spår med förmodligen obefintlig spårprofil.

Mer snö under veckan

Redan under måndagen kommer nästa omfattande regn- och snöfallsområde in västerifrån. Även här går gränsen mellan snö och regn någonstans i södra Värmland och Närke. I inre Svealand kan det bli tal om ytterligare 10-15 nysnö under måndagen.

Lite regn och snö hänger kvar tisdag och onsdag där det till och från även kan snöa långt ner i Götaland. Nästa område kommer in på torsdag västerifrån.

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter