.:: Just nu
Online: 16 | Inloggade: 34


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


5 mars 2019 09:57
Riskutfärdande för storm/stormbyar! (Uppdaterat)

Uppdaterat 6/3 kl. 21.22: Riskutfärdandet för stormbyar på fredag kvarstår. Dock ser det inte ut att bli riktigt lika blåsigt som det förutspåddes för några dagar sedan. Det är däremot fortfarande risk för lokala stormbyar på drygt 25 m/s, men i största allmänhet kommer det att handla om mycket hårda vindbyar på strax under 25 m/s. Fortsatt är det Halland, Skåne, södra Småland, Blekinge, Öland och Gotland som berörs av Riskutfärdandet.

Nordostvinden kommer under fredagen att förstärka ett snöfall över södra och mellersta Norrlandskusten vilket kan ge flera decimeter nysnö i området i kombination med friska till hårda vindar.

Ursprungligt Riskutfärdande:

Vi lägger härmed ut ett Riskutfärdande för ytterligare ett möjligt stormlågtryck - denna gång mot landets södra delar. Notera att ett Riskutfärdande inte är en regelrätt varning och utfärdas i regel flera dygn innan beräknad tidpunkt för ovädrets början. När ett Riskutfärdade läggs ut är prognosen så pass osäker att man noga bör följa dess utveckling.

Storm på fredag?

I prognosmodellerna finns potential för ett riktigt blåsigt fredagsdygn i södra Götaland. Ett lågtryck ser ut att intensifieras på sin väg över Nordsjön, Danmark och södra Sverige. I dagsläget ser det ut att passera gränszonen mellan Götaland och Svealand mitt på dagen på fredag och placerar därmed det starkaste vindbandet längs Götalands sydkust men även i Halland, Skåne, södra Småland, Blekinge, Öland och Gotland. Det kan bli tal om stormbyar i över land och möjligen storm ute till havs.

Prognosen är ännu mycket osäker och sannolikt kommer vissa förändringar att ske i lågtryckets bana, omfattning och tidpunkt. Det finns all anledning att följa vidare uppdateringar här på EWP under veckan!

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter