.:: Just nu
Online: 15 | Inloggade: 34


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


7 mars 2019 12:08
På nytt hårda vindbyar från lördag eftermiddag!

Fredagens hårda väder har bedarrat och blev tack och lov beskedligare än man väntat. Men under lördagen väntas vinden öka på nytt när ett nytt lågtryck passerar men fullt så blåsigt verkar det ej bli dock. Men varningar ligger ute för hårda vindbyar främst för kustlandskapen från Bohuslän i norr till Skåne i söder.

Begränsade skador av stormen...

I Malmö så blåste taket av på ett gauök annars så rapporterades det om en del nedfallna träd runt om i Skåne, Halland och Småland. Längre norrut så har det kommit en hel del nysnö och blötsnö som orsakat trafikproblem.

Inställda tåg gäller fortfarande för främst Skåne:

För främst Skånes del så gäller ännu inställda tågavgångar eftersom det på nytt ska blåsa upp under lördag eftermiddag. Mer och exakta besked om detta finns på Skånetrafikens hemsida: 

Länk till Skånetrafiken HÄR


Tidigare 2019-03-08    Kl. 06:15: Tågbolagen stoppar tågtrafiken från lunch i Skåne!

Tågbolagen har meddelat att persontrafiken kommer att ställas in i främst Skåne beroende på den annalkande stormen. Detta innebär m.a.o. stora problem för alla pendlare som ska hem från sin arbetsvecka och givetvis även för alla som ska ta tåget. Runt Kl. 14:00 lär Skånetrafiken ställa in trafiken enligt följande av säkerhetsskäl:

Från fredag 8 mars klockan 14.00 till lördag 9 mars kl 12.00 ställs tågen in på följande sträckor:

PÅGATÅG:

Helsingborg - Åstorp och omvänt. 

Kristianstad - Karlshamn och omvänt. 

Helsingborg - Simrishamn via Teckomatorp och omvänt. 

Helsingborg - Ängelholm och omvänt.

Malmö C - Ystad/Simrishamn och omvänt.

ÖRESUNDSTÅG:

Kristianstad - Karlskrona och omvänt. 

Helsingborg - Maria station (mot Ängelholm) och omvänt. Från Helsingborg åker du buss till Maria station där Öresundstågen stannar extra. Öresundstågen gör även extra uppehåll i Kattarp och Ödåkra. 

BUSS ERSÄTTER TÅG I DEN MÅN OCH UTSTRÄCKNING DET GÅR!

Även Öresundsbron och sannolikt även färjetrafiken till och i från Danmark riskerar att påverkas av stormen.
Länk till Skånetrafiken HÄR
Länk till SJ HÄR


Tidigare: Varning för stormbyar och hårda vindbyar!

Som vi nämnt tidigare så har vi haft ett RISKUTFÄRDANDE för stormbyar och mycket hårda vindbyar. Detta har nu övergått till regelrätta varningar enligt följande definitioner:

En NIVÅ-2 VARNING för stormbyar är utfärdat för södra Hallands Län samt hela Skåne län. Som mest kan de hårdaste stormbyarna nå mellan 25-29 m/s. Risk för kringflygande lösa föremål samt risk för nedfallande grenar och träd. Vindkänsliga fordon som ska passera Öresundsbron kan påverkas och trafiken kan därmed inskränkas eller ställas in för fordonspassage mellan Danmark och Sverige Allmänheten varnas!

En Nivå-1 varning för mycket hårda vindbyar är utfärdat för södra delen av västra Götalands Län, Hallands Län, Kronobergs Län, Kalmar Län inklusive Öland, Blekinge Län samt Gotlands Län.
Som mest kan de hårdaste vindbyarna nå mellan 20-25 m/s. Risk för kringflygande lösa föremål samt risk för nedfallande grenar och träd. Även Öland och Gotland kommer därmed att beröras vilket kan påverka såväl vägtrafiken till Öland (vindkänsliga fordon varnas!) samt båttrafiken till Gotland som kan drabbas av inskränkningar. Allmänheten varnas!

Fram emot sena kvällen så förväntas vinden avta med början från väster för att sedan successivt avta efterhand under lördagen i de östra delarna av regionerna.

Kanske risk / chans till åska från söndag i sydvästra Sverige...

Helt nyligen så utfärdades säsongens första åskriskprognos för sydvästra Götaland. Möjligen så kanske det åter är en möjlighet att åska skulle kunna förekomma i nederbörden från söndag och ett par dygn framåt. Främst så skulle detta möjligen gälla för västkusten inklusive Hallandskusten och Skåne. Men ännu så är detta dock osäkert.

Fortsatt trögt för våren...

Vädret är allt annat än muntert med djupa lågtryck som drar fram i en aldrig sinande stöm över Skandinavien. Nya regn som varvas med snö och små frostknäppar fortsätter att prägla vädret som efter en skral vinter i söder nu istället bromsar vårens framfart. I norra Sverige är det istället lite muntrare där det kan bjudas på en del kalla fina dagar emellanåt.

Skribent: S. Johansson & EWP-Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter