.:: Just nu
Online: 26 | Inloggade: 36


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


30 april 2019 07:30
EWP önskar alla sina besökare en fin Valborg & 1 maj!

Valborg är här och även den ljusa tiden och "Vintern rasat ut bland våra fjällar,drivans blommor smälta ner och dö." Detta är inledningstexten till kanske den mest sjungna och kända melodin för att hylla vårens ankomst på Valborg. Sedan länge så har vintern flytt sin kos och i södra Sverige så är naturen väldigt långt kommen. Bekymmersamt är tyvärr den svåra torkan som råder på många håll, trots regn helt nyligen. Detta innebär att många majbrasor ej kan tändas och särskilt östra Sverige från Blekinge i söder och vidare norrut har svår torka.

Oro för att det ska bli ny svår torka finns också och därmed förvärrar läget inför denna sommar. Hur det blir med detta återstår att se.

Vädret på Valborg och 1:a maj: 

I norra Sverige så lär det bli växlande molninghet och en del sol precis som för stora delar av mellersta och södra Sverige. Men undantag finns i delar av Götaland som kan få regnskurar. Det blir efterhand också lite kallare vilket innebär ett bakslag för våren i den norra halvan av landet.

Under 1:a maj så blir vädret rent allmänt ostadigare med risk för regn eller skurar på många håll.

Nu drar de reguljära åskriskprognoserna igång igen!

Många har säkert längtat efter detta här, oavsett om man älskar eller avskyr åskan. Men nui drar de reguljära åskriskprognoserna igång på allvar. Men inledningsvis så blir det förhhållandevis lugnt. Möjligen kan någon lokal åskknall förekomma i samband med det allt ostadigare vädret. Under veckoslutet så förekom en del åska över södra Sverige och lokalt så var åskan också rätt kraftig och en varning lades också för detta.

Kolla därför i just ditt område om det finns åskrisk framöver!

 

Skribent: S.,Johansson & EWP Teamet.


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter