.:: Just nu
Online: 11 | Inloggade: 35


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


14 juni 2019 17:54
NYTT RISKUTFÄRDANDE FÖR REGN OCH ÅSKA!

Det blev med nöd och näppe ett halvannat dygns frist, södra Skåne var undantaget, innan det åter ser ut att dra ihop sig för mer regn och åska! För mer väder håller på att ladda upp nere på kontinenten och den sannolika resvägen är rakt upp mot Skåne och Blekinge innan det tenderar att vika av österut.

Ett Riskutfärdande för skyfallsliknande regn och lokalt kraftig åska har därmed utfärdats för Skåne län samt Blekinge län gällande från lördag eftermiddag samt lördag kväll och natt mot söndag. Ännu är detaljerna (som vanligt) osäkra och EWP-Teamet kommer få analysera vidare.

Möjligen kan Riskutfärdandet övergå i en varning och eller komma att utökas till fler regioner. Ett Riskutfärdande är sålunda ingen regelrätt varning i nuläget.

Följ oss här på EWP!

Natten till fredag så slog åskan till med besked mot Malmö som av alla händelser i nuläget är något av en plågad stad. Blixten orsakade sannolikt den allvarliga brand som ödelade ett stort äldre bostadskomplex i stadsdelen Hästhagen. Som tur var så hann man utrymma huset och ingen kom till skada. Men själva fastigheten blev mycket illa åtgången.

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter