.:: Just nu
Online: 16 | Inloggade: 35


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


19 juni 2019 21:55
Riskutfärdande för busväder från i natt och hela torsdagen

Vi lägger ut ett Riskutfärdande för morgondagen (torsdag) för busväder på flera håll även om det kommer att vara stora lokala variationer. Det är en kallfront västerifrån som kommer att stöka till det rejält med kraftiga åskväder, skyfall och mycket starka vindbyar.

Redan I NATT kommer kallfronten att röra sig in över västra Götaland och västra Svealand med lokalt mycket kraftigt regn och kraftig åska. Under natten tror vi på störst åskrisk i ett ungefärligt område över Skåne, Halland, Västergötland och västra/nordvästra Småland. I de kraftigaste åskskurarna kan det förekomma mycket starka vindbyar, möjligen stormstyrka. 

Kallfronten fortsätter rätt långsamt österut under dagen till de inre och östra delarna av både Götaland, Svealand och södra Norrland. Även här gäller Riskutfärdandet kraftig åska, skyfall och mycket kraftiga vindbyar. Tänk på att det kommer att vara stora lokala variationer!

Riskutfärdandet gäller alltså hela Götaland, Svealand och södra Norrland under torsdagen, med början i sydväst nu i natt. Var uppmärksam på eventuella varningsutfärdanden. Åskriskprognoserna är i en uppdaterande fas i skrivandets stund.

Vi väntar oss också en mycket stor trafikdag i landet till diverse midsommarfiranden, så kör försiktigt i de kraftigaste ovädren! 

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter