.:: Just nu
Online: 4 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


1 april 2020 14:22
Tåg ställs in i västra Sverige!

Untitled document

Uppdaterat Kl 07:30
Till följd av det hårda vädret har Trafikverket nu beslutat ställa in ett flertal tågavgångar under torsdagen. Det handlar om sträckorna Uddevalla-Strömstad som ställs in från klockan 10:00, Håkantorp-Gårdsjö från klockan 10:10, Grästorp-Vargön från klockan 10:00 samt Varberg-Borås som ställs in från torsdag klockan 15:00. I samtliga fall är tågen inställda fram till midnatt och kommer att ersättas av buss. Resenärer får dock räkna med längre restid än normalt, meddelar Trafikverket.

Källa Göteborgsposten - Länk HÄR


Tidigare: Dags för ett nytt kraftigt oväder!

Tyvärr så får vi meddela att detta inte är tal om ett aprilskämt datumet till trots. Utan det handlar återigen om ett nytt oväder med mycket hårda vindbyar som under torsdagen ser ut att slå till över stora delar av södra och mellersta Sverige! Stora delar av landet berörs därmed av ovädret som ännu ej namngivits i nuläget.

Möjligen stormbyar i vindbyarna vilket innebär vindar på över 24 m/s!

Under  torsdagens lopp så närmar sig ett djupt lågtryck landet på rätt bred front med vindbyar som kommer ligga på runt 17-24 meter per sekund. I samband med detta så kan kortvarigt även stormbyar förekomma vilket innebär vindar på 25 m/s eller över detta.

I samband med ovädret kommer även regn, hagel och snö förekomma. Men så vitt vi kan se så ser det ej ut att förekomma någon åska. Men någon lokal knall kan dock ej uteslutas helt.

Hela Götaland och större delen av Svealand ser ut att beröras!

Som det verkar i nuläget så kommer större delen av södra Sverige att beröras vilket omfattar hela Götaland och nästan hela Svealand utom möjligen Dalarna.

På nytt risk för nedstängda järnvägssträckor med mera...

När denna typen av väder föreligger så finns givetvis risken för störningar i infrastrukturen vilket innebär ytterligare påfrestningar för oss alla. Därtill risk för stormskador, strömlöshet e.t.c.
Se våra varningar HÄR


Covid -19 situationen påverkar och belastar oss ytterligare...

Tyvärr så kommer undertecknad åter ofelbart in på den rådande situationen som råder nu. Detta innebär givetvis att onödiga resor ICKE ska företagas i läget som råder. Sjukvården är svårt ansträngd och håll er hemma om ni absolut inte måste bege er ut i ovädret. Var därför rädda om varandra och ta hand om er på bästa sätt efter bästa förmåga för att bromsa smittspridningen. 

En länk till aktuell krisinformation finns HÄR

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter