.:: Just nu
Online: 7 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


6 juni 2020 00:23
LÅT OSS FIRA VÅR NATIONALDAG I MÅTTFULLHET!

Nu är sommaren här och många studenter har nu gått färdigt sina utbildningar dessutom slutar skolorna snart. Vi känner av ljuset som gör oss upprymda efter en synnerligen tung vinter och vår.

Tyvärr så är inte denna onda mardröm över ännu. Men i viss mån glädjande så lättas nu restriktionerna och man får från lördag 13 juni resa fritt inom landet bör tilläggas! Men tyvärr är detta betänkligt och kan vara ett misstag.

Eller också så går det hela hem, vilket framtiden får utvisa. Men en sak är säker; Vi ser nu lättnader som gör att de stora semesterorterna kan se lite ljusare på framtiden.

Men återhållsamheten är fortsatt en dygd där de senaste dagarnas demonstrationer kanske ej var så lyckade. Ännu gäller maximalt 50 personer i en grupp och helst mindre.

Detta avspeglas alltjämnt där nöjesparkerna som Gröna LUnd och Liseberg som exempel fortsatt är stängda till mångas sorg. Liknande finns även på andra håll där muséer hålles stängda.

Nu hedrar vi vårat land  och våra medborgare den 6 juni där såväl gamla som nyinflyttade medborgare samlas under den blågula fanan i vårat vackra land. När blomsterprakten som vackrast!

Syrener, rhododendron blommar liksom många andra vackra blommor. På många håll längs med landsvägar och åkrar finns alla vilda blommor att njuta av. 

Den i viss mån ej välkomna amerikanska lupinen förgyller också vägkanterna med sina stora blomställningar i södra Sverige. Tyvärr är arten invasiv och ligger i planen för att tas bort från vår fauna.

Men växten är oerhört svår att få bort och återkommer gärna med sina blommor som skiftar i alla möjliga färger såsom lila, blått, vitt, gult och rosa till rött.

Vädret från norr till söder på Nationaldagen:

Hela Norrland: Det blir tyvärr allmänt ostadigt med regn till och i från men solen kan titta fram emellanåt. Men troligtvis så dominerar molnen. I södra och mellersta Norrland föreligger en liten risk för åska medan längst i norr så lär åskrisken bli nära nog obefintlig.

Svealand: Även större delen av Svealand får ostadigt med regn och skurar som kan bli kraftiga med inslag av åska. Även här kan solen dyka fram men sannolikt bara korta perioder då molnen dominerar även här.

Götaland: Även här blir det rejält ostadigt med risk för en hel del regn när en front tar sig in. I denna kan åska förekomma på sina håll. Det blir därmed rejält ostadigt under veckoslutet i större delen av landet, eftersom den ostadiga vädertypen ser ut att fortsätta.

Vi finns även på Instagram!

Som ni säkert känner till så finns vi även på Instagram under sommaren åtminstone! Checka gärna in där!

Vi som jobbar med EWP vill därmed önska alla våra besökare en fin Nationaldag!

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter