.:: Just nu
Online: 13 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


15 juni 2020 08:26
Riskutfärdande för delar av sydöstra Sverige - Hävt

Untitled document

Uppdaterat Kl 21:30 Risken för kraftig åska i berörda län hävs nu. Imorgon (Tisdag) finns risk för kraftiga regn och åska på nytt, då i Norra Götaland och södra Svealand. Vi återkommer imorgon med detaljer.

 


Uppdaterat 13:20
Utökat Riskutfärdande som gäller för Sörmland inklusive Stockholms Län. Detta då det tidigt under tisdagen möjligen kan bli tal om kraftigt regn i kombination med möjligen kraftig åska!

 


 

Under måndagen föreligger ett Riskutfärdande för delar av sydöstra Sverige i samband med ett lågtryck som drar in österifrån från Baltikum. Det rör om i grytan rejält i det annars högtrycksbetonade vädret

Det förekommer i samband med lågtrycket impulser av omfattande regn- och åskskurar över Östersjön med risk för stora hagel, skyfall och kraftig åska. Exakt var dessa drar fram är lite svårt att säga, därför väljer vi att utfärda Riskutfärdande och ingen regelrätt varning. Det är också lite osäkert exakt hur långt in över land dessa väder kommer att träda fram. Men troligen kan även kustnära områden i Småland, Östergötland och Sörmland beröras senare under kvällen.

När: Måndag eftermiddag och kväll

Var: Gotland, Öland, Kalmar län (kusten), Östergötlands län (kusten) samt Sörmlandskusten. 

Notera att osäkerheten är stor var exakt de mest omfattande cellerna drar fram. Följ vidare prognoser - vi uppdaterar i mån av tid under måndagen!

 

Skribent: Simon Enström & S. Johansson & Anton


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter