.:: Just nu
Online: 14 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


18 juni 2020 18:51
Från oss alla - till er alla - En Glad Midsommar!

Först några ord på vägen från ansvarig på EWP:

Vi firar nu ljusets högtid - midsommar när solen inte går ned under horisonten i vår norra del av Sverige och där solen och ljuset dröjer sig kvar långt in på kvälleni övriga delar av vårat avlånga land!

Det är lätt i dessa dagar att glömma bort det som pågår och det är något man vill unna alla men med förnuft. Tyvärr så pågår pandemin ännu och smittspridningen är lokalt stor på vissa håll. Därför så är det så viktigt att man så att säga "corona-säkrar" sina träffar med nära och kära och håller noggrann hygien och givetvis avstånd. Förstås så går man ej på bjudning om man känner sig sjuk.

Vad som är uppmuntrande är ju att restriktionerna för resor inom landet nu hävts. Men man måste handla förnuftigt och undvika trängsel och områden där smitta pågår. Inget lätt beslut men man måste beakta detta.

Extra många tankar går ju också till alla som är på äldreboenden eller sitter hemma som äldre över 70 år. Ring vederbörande för det är extra tufft i midsommar. Kanske går det att träffas ute på ett säkert avstånd. Bättre tider skola komma som det heter...

Ta det lugnt i trafiken!
Midsommartrafiken innebär alltid trängsel ute på vägarna och särskilt till de stora turistorterna Öland och Bohuslän med flera platser! Håll avstånd och planera resan väl både dit och hem. Lokalt så kan vädret vara dåligt med kraftiga regnskurar vilket innebär nedsatt sikt och risk för vattenplaning. Då gäller det att sänka farten.

Midsommarprognosen från vår medarbetare Simon Enström:

🍓🍓Prognos inför Midsommarafton, mitt på dagen kl. 15:🍓🍓


Norrland: I huvudsak soligt väder med bara lätt molnighet i hela området. I ett område över de inre delarna av södra och mellersta Norrland skulle dock några skurar kunna uppstå och hota sillunchen, främst från norra Dalarna och norrut till Ångermanland. Men det blir troligen bara fråga om ytterst lokala skurar och inga jättemängder väntas falla. Ingen åska heller.

Skurarna ligger längs en svag frontlinje och norr om denna temperaturer på 15-20 grader. Söder om skurarna istället mellan 24-28 grader. Mest svaga vindar. I samband med skurar något byig vind.
------------------
Svealand: Blir nog vinnaren om man gillar sol och värme! 
🌡☀️ Övervägande soligt väder med tunna höga slöjmoln och lokala stackmoln. Uppehållsväder utan någon skurrisk. Mycket varmt med allmänt över 25 grader. Bli inte förvånad om temperaturen hamnar kring +30 grader på flera håll. Svaga vindar.

------------------
Götaland: I norra och mellersta delen i huvudsak soligt väder med växlande molnighet och uppehållsväder och 25-29 grader. Längre söderut mer osäkert väderläge! ⚠️ Det ser ut som att vi kommer att ha ett område med skurar över nordvästra Skåne och södra Halland under förmiddag, eftermiddag och kväll, möjligen med åska! Det kan även förekomma lokala åskskurar längre österut i ett stråk över södra Kronobergs län och bortåt Blekinge och Öland.

Exakt var dessa skurar kommer att hamna är tyvärr helt omöjligt att svara på. Det kan skilja mycket från en plats till en annan i närheten! I samband med skurarna bara drygt 20 grader, men solen kommer garanterat att kika fram mellan skurarna och då tillfälligt högsommarvarmt.

Med andra ord, läge att packa ner paraply och vädertåliga skor om du ska fira midsommar i södra Götaland eller södra/mellersta Norrland. I resten av landet kan med gott samvete lämna detta hemma - även om det skulle behövas mycket nederbörd då det fortsatt är mycket torrt i skog och mark!

Till kvällen avtar skurarna i norr helt, medan åskskurarna längs i söder kan hänga kvar hela kvällen och möjligen aktiveras och bli kraftiga! I övrigt en solig och mycket varm kväll.

Från oss på EWP önskas en Glad Midsommar! ☀️🍓🌻

Skribent: Simon Enström & S. Johansson


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter