.:: Just nu
Online: 14 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


20 juni 2020 21:13
Riskutfärdande för lokalt mycket stora regnmängder

Under dagen har kraftiga regn- och åskskurar berört stora delar av Götaland och södra Svealand med översvämnigar på flera håll. Växjö har preliminärt fått 33 mm, men det har säkert kommit betydligt mer mellan mätstationerna. I morgon drar en kallfront in västerifrån som ser ut att kunna ge ifrån sig åter mycket stora regnmängder lokalt. Vi väljer att lägga ut ett Riskutfärdande för detta som senare mycket möjligt kan uppgraderas till en varning.

Fronten drar in efter lunch mot västkusten och kommer långsamt att vandra åt nord-nordost och beröra stora områden under söndag och måndag.

Var: Dalsland, Västergötland, Halland, Jönköpings län, Kronobergs län, Skåne (norra delen), Blekinge, Kalmar län inkl. Öland och Gotland och Östergötland

När: Söndag lunch till måndag eftermiddag

Åskriskprognosen är osäker längs fronten. Förmodligen blir det inga jättekraftiga åskceller på själva fronten, men vi tror att det kan förekomma lokalt kraftiga åskväder i kallfrontens framkant, alltså strax öster om själva huvudfronten. Dels kan det förekomma stora regnmängder i dessa skurar, men även i det mer ihållande regnet blir det förmodligen stora regnmängder över längre tid.

Tänk på att nederbördsmängderna kan variera väldigt mycket, men vi är ganska säkra på att det kommer att bli stora regnmängder över många platser när fronten passerar under söndag och måndag.

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter