.:: Just nu
Online: 16 | Inloggade: 38


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


18 augusti 2020 20:55
Varning för skyfall och möjligen kraftig åska under onsdagen

Efter en tisdag med en hel del kraftiga värmeåskväder runt om i landet så blir onsdagen sannolikt minst lika dramatisk. Då har vi en kallfront med i spelet som kommer att vandra in över västra Götaland mitt på dagen som kommer att ge skyfallsregn och säkerligen en del kraftig åska också.

Faktum är att redan natten mot onsdag och onsdag morgon kan det börja åska utmed västkusten, men troligen inte i någon större kaliber.

Varningen nivå 1 gäller: Skåne, Halland och Västra Götalands län (utom kusten) från onsdag kl 12 till onsdag kl. 22.

I dessa områden kommer det att förekomma en hel del riktigt kraftiga regn- och/eller åskskurar som lokalt kan orsaka översvämningar och andra skador till följd av regnmassorna. Räkna också med en ganska frekvent åskaktivitet med risk för strömavbrott och skogsbränder.

Det handlar om skurar, så exakt alla platser kommer inte att få sådana här problem. Var exakt de kraftigaste skurarna drar fram är osäkert och något som INGEN vädermodell kan presicera till 100% i förhand.

RISKUTFÄRDANDE för vissa delar av landet!

Prognosen är rätt säker på att det blir som värst i de varningsdrabbade områdena, däremot kan det bli dramatiskt på andra håll med skyfall och åska - men här är det lite mer osäkert på omfattning och utbredning. Detta gäller: Kronobergs län, Jönköpings län, Värmlands län och Örebro län.

Dessutom så har vi en varmfront över mellersta Norrland som det också kommer att regna och blixtra från en hel del med nivå för Riskutfärdande, främst strax norr om en linje Östersund-Umeå.

Varningarna, Riskutfärdandet och åskrisken kan uppdateras (både neråt och uppåt) under dygnet! Håll koll!

>LÄNK till varningskartan på EWP: http://ewp.se/varningar.php (endast varningar finns markerade på kartan)<

 

Skribent: Simon Enström


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter