.:: Just nu
Online: 6 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


26 augusti 2020 07:14
Riskutfärdande för kraftigt regn - Förlängt och kyligare!

Untitled document

Vi är nu inne i en mycket ostadig period där främst sydligaste delarna av Sverige får känning av något som kan betecknas som djupa lågtryck av höstkaraktär! Dessa för med sig mycket kraftiga regnskurar som vi la Riskutfärdande för under onsdag morgon.

Nu förlängs Riskutfärdandet att gälla för ännu ett dygn inom samma område. Lokalt kan möjligen åska förekomma under korta stunder när skurarna passerar. Dock så föreligger inga varningar för detta i nuläget. 

Förlängt Riskutfärdande:
Under torsdagen tar sig ett nytt lågtryck in och även på detta förekommer mycket kraftiga regnskurar möjligen med inslag av åska. Lokalt kan skurarna vara intensiva och ge stora regnmängder på kort tid, skyfall. Definitionen för kraftigt regn är mer än 15 mm på 30 minuter!

Disclaimer: Banan är något osäker på lågtrycket och regnens placering men om banan bromsas upp kan stora mängder falla sammanlagt. Möjligen kan Riskutfärdandet i förekommande fall övergå i en regelrätt varning!

När? Torsdag dag och kväll.

Var? Skåne, södra och mellersta Halland, södra delarna av Kronobergs Län, Blekinge Län samt södra och mellersta delarna av Kalmar Län inklusive södra och mellersta Öland.

OBS! Detta är ej någon regelrätt varning utan endast ett Riskutfärdande som möjligen kan utökas eller övergå i en regelrätt varning om så krävs.

Avslutningsvis: Det blir nu avsevärt svalare än vad vi varit vana vid och en halvering av dagstemperaturerna från +22 som varit under onsdagen kan blott bli runt 11 grader. Det är stor skillnad det!

EWP var dessutom först ute med detta Riskutfärdande under onsdagen men snart skulle andra väderinstitut följa efter med detta...

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter