.:: Just nu
Online: 10 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


30 augusti 2020 21:41
Sista prognosen på sociala media för år 2020!

Untitled document

 

Ett gammalt ordstäv lyder: "Allting har sin ände, -korven den har två. Kakan den har ingen men den går åt ändå..."

Tyvärr så är högsäsongen slut för stora delar av landet vilket är perioden juni-juli och augusti. Under dessa månader har ni kunnat följa dagliga prognoser på sociala media som Facebook och Instagram.

Emottagandet har varit fantastiskt från er besökare vilket glädjer oss alla i EWP-Teamet i allmänhet samt Anton och Simon i synnerhet som jobbat med detta i sommar. Förhoppningsvis så återkommer dessa prognoser till sommaren år 2021!

Länk till Instagram HÄRSPEKTAKULÄRT CB-MOLN ÖVER SKÅNE!

Att åskmoln anses vara bland de vackraste och mäktigaste molnslagen är inget att tvivla på! Under lördagen så sågs detta spektakulära svampmoln breda ut sig i den lugna klara kvällen. Orsaken att det tar detta utseende beror på molnhöjden som ej kan vara högre än troposfären, där vi lever. Och där förekommer också nästan allt vad vi kallar "väder" och de flesta molntyper därmed. Troposfärens maximala höjd varierar mellan 10-18 km, max. 20 km höjd. I Sverige på runt 12 km höjd.

När ett cumulunimbusmoln når denna höjden så "slår det i taket" och har ingen annanstans att ta vägen, utan att breda ut sig på detta viset. Det "svampar ut" så att säga! Någon besökare på sociala media tyckte att molnet liknade en "lergök" som är Ängelholms inofficiella symbol. Detta får undertecknad stämma in i.

Bilden togs av EWP:s medarbetare S. Johansson.

Länk till Wikipedia om Troposfären HÄR

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter