.:: Just nu
Online: 5 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


26 september 2020 15:50
Riktig rotblöta

Gårdagen blev ungefär som förväntat, med de största nederbördsmängderna i Skåne. Även flera orter i västra Götalands län, samt de sydvästra delarna av Svealand fick sig en rejäl rotblöta med mängder uppåt 50 mm. 

Vi hade en varning för stora nederbördsmängder i Skåne, Halland, västra Götaland (inklusive Dalsland), samt Värmlands län. Varningen omfattade sedan även Blekinge, Jönköping och Kronobergs Län samt södra delen av Öland. Här föll dock inte lika stora mängder regn totalt som i de södra och västra delarna, vilket talar för hur svårt det varit att förutspå regnets intensitet och långvarighet. 

Enligt SMHI fick följande orter mest regn:
Hörby- 54.7 mm
Kroppefjäll-Granan- 54.4 mm 
Munka-Ljungby- 50.3 mm
(Källa Smhi.se)

Kända konsekvenser av vädret fick vi i tex Eslöv och Ängelholm med vattenskadade byggnader. Men även på flera andra ställen i framförallt Skåne fick vi lokala översvämningar. Lokalt förekom det även åska på flera ställen, även under natten har åska uppstått lite varstans i de södra och mellersta delarna av landet, text längs ostkusten upp mot Stockholm. 
Nederbörds området rör sig i skrivande stund allt längre norrut med tyngdpunkt längs kusten med lokalt även här stora regnmängder. 
Samtliga varningar och riskutfärdningar från EWP är numera hävda. 

 

Skribent: A.Lindvall


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter