.:: Just nu
Online: 7 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partners







NYHETER FRÅN EWP


13 oktober 2020 18:10
Nu har samtliga regioner gått på vinteruppehåll!

Untitled document

<<< Bild - Svampformat bymoln (Cumulunimbus) över Kattegatt sett från Norra Hamnen i Helsingborg i oktober 2020.

EWP har under 2020 servat er med reguljära åskriskprognoser sedan 1 maj i år och under perioden juni - augusti så har dagliga landsomfattande prognoser i korthet lagts ut av våra eminenta medarbetare på våra sociala medier Facebook och Instagram. Förhoppningsvis så återkommer denna servicen under 2021. Men 1 maj 2021 så drar de reguljära prognoserna igång igen!

Samtliga regioner har nu vinteruppehåll!

En lång sommarsäsong är nu till ända och så sent som måndag 12 oktober så åskade det på flera håll i södra Sverige där främst Västergötland fick en hel del åska. Det förekom även mycket kraftiga hagelskurar som orsakade en del trafikolyckor utmed bland annat riksväg 40. Men nu är de för årstiden höga temperaturerna ett minne blott och nattfrosten har börjat att breda ut sig över större delen av landet.

Höst eller hösttemperaturer i hela landet!

Nu avancerar hösten på allvar och i princip är allt vad sommar helt borta för resten av detta året. På SMHI:s Årstidskarta kan man ännu ana den sista gnutten "sommar" på sydspetsen av Gotland. Men även denna försvinner sannolikt Å det snaraste! Annars gäller meterologisk höst vilket innebär temperaturer mellan +- 0 grader och maximalt 10 grader. Detta gäller i stort för halva landet medan resten nu har hösttemperaturer. Länk till årstidskartan HÄR

Vintersäsong med extra åskriskprognoser och varningar...

Därmed så är vi definitivt inne i vintersäsongen med lövfällning och frosthalka och längre norrut så har den första snön fallit. Därmed så tar de reguljära åskriskprognoserna paus. Istället så sker bevakningen mer noga om vi väntar stormar vilket då och då kommer frekventera oss.

Närmast i framtiden är ett lågtryck från sydöst som kommer innebära kuling över Östersjön och enstaka hårda vindbyar in över land i främst sydöstra delen av landet kring Blekinge, Gotland och Kalmar Län. Men i skrivande stund ej mycket mer än så. Självklart så uppdaterar vi med varningar om detta behövs.

Följ oss i vinter!

Förstås så hoppas vi att ni som vanligt följer oss i vinter!  Fortsätt gärna med att skicka in fina väderbilder till oss. När det närmar sig jul så ska vi precis som förra året försöka utse "årets bild" vilket innebär någon liten gåva från oss på EWP!

Och till sist ett manande ord från ansvarig...

Vi är tyvärr ännu uppe mitt i en pandemi och vi är alla nu minst sagt ordentligt utleda på detta men tyvärr så är det en mycket allvarlig sjukdom, -covid 19. Dessvärre så ser utvecklingen ut att på nytt peka på fel håll och detta i stort sett i hela världen, inklusive Sverige. Covid 19 verkar även kunna drabba tidigare sjuka på nytt och ett dystert "rekord" lär vara en person som drabbats hela 4 (!) gånger! Men symptomen ska vara en aning lindrigare. Dock så drabbas vi olika och en del får kroniska följdverkningar av sjukdomen vilket är allvarligt.

Var därför noga med att...

- Tvätta händerna
- Sprita händerna om du ej kan tvätta desamma.
- Undvik onödiga resor med allmänna färdmedel.
- Var sparsam med besök i stora köpcenter.
- Undvik stora fester och folksamlingar.
- Anordna inte stora fester med främmande människor.
- Var sparsam med besök på nattklubbar , barer och pubar / krogar.
- Låt förnuftet råda och tappa INTE fattningen. Detta kommer att gå över!

Med vänliga hälsningar från EWP-Teamet!

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):




Fler nyheter