.:: Just nu
Online: 9 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


17 oktober 2020 09:17
Mer snö och halka längre söderut! - Uppdaterat 19/10

Untitled document

Nyss så varnade vi för en hel del nysnö längst uppe i norra Sverige och där föll en hel del från lördagen och ända fram till måndag förmiddag. Nu är det landskapen längre söderut som kommer att beröras när ett nytt lågtryck tar sig in från väster. Inledningsvis kan detta släppa ifrån sig mellan 2 - 15 cm nysnö med de minsta mängderna i söder. Dock så trycker mildare luft på bakom snöfallet som senare slår över i regn.

När- Var - Hur:

Följande områden kommer kunna beröras: Örebro Län, Västmanlands Län, Dalarnas Län (utom Dalafjällen), Jämtlands Län (utom Jämtlandsfjällen) samt Västernorrlands Län.

Risk för svår halka lokalt! - Men mildare senare...

Med tanke på det tidiga snöfallet så vill vi varna främst bilister med sommardäck men även rent generellt till alla övriga trafikanter och gående. Den första snön är som regel besvärligast då man är ovan vid det hala underlaget. Men efterhand så lär Kung Bores första försök misslyckas då snön slår över i regn och smälter bort. Längre söderut så handlar det enbart om regn med lokalt någon snöflinga inblandad i höglänt terräng.

Se även våra varningar HÄR


Tidigare: Nu kopplar vintern greppet om norra Sverige!
Att vi är i mitten av oktober går ej att ta miste på eftersom hösten nu har anlänt till nästan hela Sverige. Lokalt kan enstaka fläckar av kustland som på Gotland och Skåne ännu ha meterologisk sommar. Annars så är det höst eller hösttemperaturer som råder. Ännu har vintern ej kommit med undantag av en liten fläck i Norrbottens fjällvärld. Men detta kommer snabbt att ändra sig. Se även årtidskartan HÄR

 

Säsongens första snö/halkvarning är utlagd!

Vi ska väl mer varna för själva halkan än snöfallet, som nu slår till i norra Sverige då det förväntas komma en hel del snö de kommande dygnen. Inledningsvis börjar detta i Norrbottens inland för att sedan sprida sig mot sydöst ned mot kustlandet under det kommande dygnet.

Senare så sprider sig snöfallet vidare söderut och kommer då även att beröra Västerbottens kustland. Se även våra varningar HÄR

 

Hårda vindbyar kan ställa till det i trafiken!

Det stora problemet är blåsten där det kan förkomma hårda eller kanske mycket hårda vindbyar i kombination med snöfallet och detta skapar såväl dålig sikt, snödrev och svår halka. Något vi vill varna för!

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter