.:: Just nu
Online: 19 | Inloggade: 41


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


17 november 2020 12:00
Nu blir det kallare i hela landet!

Untitled document

Oktober och november 2020 har varit två riktigt milda och på snudd till varma månader och detta i hela landet. Även längst i norr har det varit ovanligt varmt för årstiden. Men nu så skönjes slutet för detta väderläget då kallare luft kommer att ta sig ned över hela landet med början längst i norr från onsdag - torsdag. Kalluften avancerar sedan söderut ända ned över södra Sverige och Skåne under fredag - lördag. Men senare så trycker mildluften på igen för södra Sverige. Dock blir det ej fullt så milt som det varit hittills som det verkar. Kalluften verkar till stor del stanna kvar i norra delen av Sverige.

Dags att vinterrusta bilen!

I sammanhanget är det också läge att byta till vinterdäck samt utrusta bilen för vintersäsongen. Snöskrapa, snöborste och rätt glykolblandning är ett måste att ha i bilen, även i södra Sverige. Kolla också att däcken har bra mönsterdjup och att man får tänka på att dessa ej är för gamla, då de kan bli hårda och tappa greppet när det är halt. Kör du i storstäderna Stockholm och Göteborg kan det vara dubbförbud. Fler tätorter med dubbförbud kan finnas. Detta är att tänka på.

Se till att synas i mörkret!

Det är en mörk och även dyster tid som råder och därför så är det vanskligt att ej synas  i trafiken. Reflexer är ett måste och en reflexväst i bilen är bra att ha. Dagens moderna kläder har insydda reflexer om man väljer denna typ av plagg. Att cykeln är utrustad med ljus fram och bak samt sidoreflexer är också lag för att få hanteras ute i trafiken.

Var rädda om varandra - Pandemin rullar på...

Tyvärr ses inga positiva tecken på att detta elände ska ta ände. Istället så har restriktionerna skärpts ytterligare då endast 8 personer får mötas samtidigt. Tolka detta som att man INTE ska mötas alls! Det är jättetungt och jättetrist men håll ut för bättre tider skola komma...

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (2):
Fler nyheter