.:: Just nu
Online: 11 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


27 november 2020 12:34
Låt Advents stjärna inge hopp i år!

Untitled document

Nu är snart mörkret totalt över vårt avlånga land men istället har julens små ljus tänts och därtill julens stjärna över oss. Denna julen är det mer symbolladdat än någonsin då vi alla genomgår en pandemi och svår kris. Därmed är inget sig likt eftersom många av oss kommer vara förhindrade att få träffa våra mor och farföräldrar samt övriga äldre nära och kära.

Detta är förstås en svår kris för oss alla att hantera. En del av oss ligger kanske sjuka också och några har lämnat oss i förtid.  Ingen plats för julhets och julstress men däremot varsamhet, omtanke och eftertanke istället! Nu är det definitivt ej utrymme för den vanliga julhetsen och stressen eftersom vi ej ska samlas i onödan. Även om man kan vara högst åtta personer så ska detta undvikas eftersom smittspridningen ökar i skrivande stund.

Att få leva som människa ÄR extra svårt under rådande förhållanden men för att citera:
"Det vi gör rätt nu får vi tillbaka senare! - En bättre tid skola komma!"
Så sant som det är sagt. Idag är de flesta av oss väl utrustade med bredband och fina uppkopplingar så låt oss använda detta så mycket det går! face-tajma mormor, farmor, morfar och farfar och övriga äldre och svaga OFTA!

Slösa här! Kärlek kan man aldrig ge för mycket av och med dagens fina teknik är det billigt. Ge en bra kameramobil eller surfplatta i julklapp till de som saknar detta. Be personal på boendet hjälpa till med uppkopplingen. (Jag vet att det är inte alltid så lätt, -men ring ofta istället då). Skicka blommor, choklad och uppmuntrande kort. Håll julen igång den vägen! Ja möjligheterna är stora i väntan på det kära återseendet och alla kramarna, -för de kommer tillbaka!

Men det viktiga kvarstår:

- Låt bli att anordna de stora bjudningarna!

- Gå inte på de stora bjudningarna!

- Avstå krogen när det är mycket folk och tänk på att krogen stänger Kl. 22.

- Avstå trängsel i affärerna och om möjligt köp när det är lite folk eller på nätet.

- Avstå nöjesshoppingen, surfa runt på nätet istället! Där finns mycket bra att köpa!

- Umgås med de närmsta inom familjen eller gå till någon ensam du känner en stund men håll avstånd.

- Undvik trängsel i kollektivtrafiken!

- På de flesta håll är (tyvärr) alla julmarknader inställda, liksom julborden.

- Men istället finns många av dessa på nätet och julborden finns som catering också.

Det kan kanske bli den julen vi förlorat, där vi tänder våra ljus och njuter av jule-friden istället. Detta var den ursprungliga tanken med julen. Men förstås så är det kul att tända ljusen under Advent och fira Lucia och sedemera jul innan nyåret. Njut av en lussekatt och pepparkaka ihop med kaffe, te eller någon annan dryck eller varför inte en mugg rykande het glögg och det finns alkoholfri glögg!

Julen kan bli bra trots allt elände och Advent är en fin upptakt där det blir så fint med alla ljus i fönster, balkonger och i trädgårdar! Vi har en räcka av speciella dagar framöver där det ej blir som vanligt och detta är att förhålla sig till!

Vädret till första Advent:

Lägligt till att vi tänder det första av de fyra ljusen och öppnar i julkalendern så har kallare luft dragit ned över hela landet. På många håll så är det vinterlikt med rimfrost på gräsmattorna i söder medan det kommit ett litet snötäcke i norr. Men tyvärr så är detta blott tillfälligt för mot söndag så blir det åter mildare. I kommande vecka så tar mildluften ny fart men möjligen så blir det kanske ej fullt så milt väder som det varit på sistone. Men den "riktiga vintern" ser ut att utebli för stora delar av landet ett tag till. På många håll så har det varit nästan rekordmilt, även längst upp i nordligaste Sverige och i söder har det förekommit åska i november. Besynnerligt men nu verkar det bli lite svalare trots allt...

Ta vara på varandra!

Se nu till att vara rädda om varandra och lyd de råd vi alla måste förhålla oss till, även om det är så förbaskat svårt.

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter