.:: Just nu
Online: 9 | Inloggade: 37


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


8 april 2021 18:16
Ännu ett besvärligt väderdygn att vänta!

Untitled document

Vintern har som sagt ingalunda tänkt sig att ge upp och orsaken är den samma som under annandag Påsk. Riktigt kall arktisk polarluft fortsätter att strömma ned söderut och långt ned över den europeiska kontinenten.

Besvärligt med sent snöfall i stora delar av landet!
Från Norrbottens läns inland och kustland och vidare söderut längs med Västerbottens kustland och Västernorrland, liksom i Dalarnas Län utom Dalafjällen så kommer det upp emot 10 sm nysnö som innebär svår halka lokalt. I Dalarnas Län handlar det mest om blötsnö som likväl kommer ge stora trafikbekymmer.

Mycket hårda vindbyar för Götaland och Gotland!

Längre söderut så får främst västra Götaland en rejäl omgång mycket hårda vindbyar och det blåser upp redan under torsdag kväll! Efterhand så rör sig vindbandet i kombination med regn och eller snöhagel vidare österut. Även västra Götalands inland kommer att beröras liksom Östergötlands Län liksom senare även Gotland. Åska kan inte helt uteslutas men åskrisken är liten och närmast osäker.
Längre söderut handlar det mer om hårda vindbyar som kan  bli nog så besvärliga.

Inställda tåg på Bohusbanan under torsdag kväll och fredag förmiddag!
Som en följd av det besvärliga vädret så ställs tågen in på en del sträckor. Tågtrafiken är inställd på sträckan Göteborg Central - Herrljunga/Lidköping/Mariestad och Uddevalla - Strömstad. Orsaken är förstås det dåliga vädret.

Länk till Västtrafik med senaste informationen HÄR

Skribent: S. Johansson -EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter