.:: Just nu
Online: 10 | Inloggade: 40


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


26 augusti 2021 16:23
Uppdaterat 2 - Riskutfärdandet är hävt!

Untitled document

Riskutfärdandet är nu hävt då lågtrycksområdet rört sig söderut och lämnat oss. Det regn som möjligen kommer att beröra oss kommer ej att vara på risk eller varningsnivå.


Tidigare:
Riskutfärdandet för Kalmar Län inklusive Öland har förlängts! Dessutom så har delar av Kronobergs Län och Östergötalands Län har lagts till. Orsaken är det sega lågtryck som hela tiden matar in regn över sydöstra Sverige.

Knepig nattåska i samband med regnen från öster!
Under ett par nätter så har åskväder bildats nattetid, särskilt under efternatten och en förklaring till detta är att när luften kylts av nattetid över Baltikum och Ryssland så orsakar den mer labilitet när denna strömmar ut över Östersjön. Se skissen nedan. 


Disclaimer: En stor osäkerhet gällande utbredning och omfattning finns i sammanhanget.

Kartan nedan visar vilka områden som berörs av ett Riskutfärdande för stora regnmängder. Möjligen kan lokal åska vara insprängt i detta, särskilt nattetid.

Karta över berörda områden nedan:
Tidigare:
Nyss har kraftigt regn åter berört Gävleborgs Län och Uppsala Län. Där har varningar legat ute för detta. Det omfattande lågtrycksområdet rör sig enbart sakta söderut och kan möjligen fördjupas vilket innebär kraftigare regn.

Därför så har ett Riskutfärdande nu lagts ut för kraftigt regn i Södermanlands Län samt Kalmar Län inklusive Öland. Riskutfärdandet kan möjligen komma att utökas och / eller övergå i en varning.

Disclaimer: En stor osäkerhet gällande utbredning och omfattning finns i sammanhanget.

Kartan nedan visar vilka områden som berörs av ett Riskutfärdande för stora regnmängder. Möjligen kan lokal åska vara insprängt i detta.

Karta över berörda områden nedan:


 

 

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter