.:: Just nu
Online: 9 | Inloggade: 40


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


31 augusti 2021 23:21
Nu lämnar vi sommaren bakom oss för denna gången!

Untitled document

Hösten är speciell då ljuset avtar snabbt och nätternas mörka del blir allt längre och med detta så kommer kylan krypande. Lite av vemod för detta med sig och längst uppe i fjällvärlden vankas nu snö uppe på fjälltopparna och även längre ned mot dalarna. Löven skiftar färg för att falla av, sjöar och vattendrag ryker tidigt på morgnarna när dessa tvingas lämna av sin värme mot den kalla atmosfären.

Fullt i svampskogarna!

Längre söderut är det ännu lite värme kvar och svampskogarna är nu fulla av läckerheter som kantareller, trattkantareller och Karl Johansvamp som exempel. Och under 2021 i ett överdåd som tydligen ska sakna motstycke såväl mängdmässigt som i storlek där rekordstora svampar ska ha hittats. Längst ned i söder är det ännu riktigt somrigt på dagarna när solen slösar på sin värme. Men snabbt blir man påmind om att det är höst på ingång när mörkret faller allt snabbare för var dag.

Åska i Norrbotten på sommarens sista dag!

Sommaren gjorde en märklig form av "protest" då det faktiskt åskade i Norrbotten på årets sista officiella sommardag under tisdag eftermiddag 31 augusti. Men det handlade om några sporadiska knallar. Men tillräckligt för att förlänga bevakningen ännu ett par dygn för regionen som annars skulle gått på vinteruppehåll 1 september.

EWP släcker nu ned successivt!

Ännu ett par dagar är Norrbotten i drift men annars så slår såväl södra Norrland (SNL) som västra Svealand (VSL) igen för säsongen. Men längre söderut så kommer östra Svealand (ÖSL) vara öppet några dagar till. Däremot så kommer västra Götaland (VGL) och östra Götaland (ÖGL) vara öppet september ut. Men beroende på hur åskrisken kommer att vara framöver så kommer dessa båda regioner gå ned till uppdatering varannan dag inom kort för att gå ned ytterligare till var 3:e dag om åskrisken blir obefintlig. Om inget dramatiskt händer stänger dessa båda den 1 oktober.

Sakta kallare när en kallfront drar ned kyligare luft...

Inledningen av september blir sakta svalare då en kallfront med lite regn på drar ned över landet. Det mesta av regnet eller snön för den delen hamnar i Norrland.

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter