.:: Just nu
Online: 14 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


29 september 2021 06:28
Nu öppnar Sverige upp igen!

Untitled document

Emellanåt så går EWP in med artiklar som ej är väderrelaterade men som anses så viktiga att det tas upp här och nu är det ett sådant exempel.

Nu är restriktionerna släppta i Steg 4!
Nu så släpps de sista restriktionerna gällande covid-19 pandemin som pågått sedan mars 2020. Detta betyder åter att caféer restauranger och pubar får ha fulla bord, precis som innan pandemin. Likadant är det för idrottsarenor, biografer, dansbandsscener, diskotek och teatrar e.t.c. som åter få ha fulla hus.

Detta är förstås oerhört glädjande för alla och inte allra minst för alla ägare av danspalats, sportarenor,  idrottsklubbar, krögare, biograf och teaterägare. Det har varit en dyster tid som dock har lättats upp sommartid när man kunnat vistas ute. Redan under sommaren 2021, så lättades det på restriktionerna. Även hemma så hävs restriktionerna för bjudningar och andra tillställningar privat.

Slut på att jobba hemifrån...
Nu upphör även olika bidrag till enskilda och företag som myndigheterna satte in tidigt i pandemin. Detta innebär att kontoren och arbetsplatserna åter tänder upp för sina verksamheter. Även bussarna öppnar framdörrarna igen för passagerarna. Kort och gott så sker en återgång till "livet innan pandemin" i stort.

Sämre i utlandet...
Medan vi nu lämnar handsprit och munskydd bakom oss rent bildligen så är det sämre utomlands trots vaccinationer. Många har valt att INTE vaccinera sig som i t.ex. U.S.A. där man nu avskedar de ovaccinerade på många håll. Huruvida detta är rätt eller fel har EWP ingen åsikt om men det sänder signaler om att det kan vara bekymmersamt för dessa personer. På många håll krävs vaccinationsintyg och / eller negativa coronatest. Inte allra minst om man ska resa utomlands.

Pandemin är INTE över!
Handskas nu med den nyvunna friheten med eftertanke för pandemin är inte över utan tvärt om, så pågår denna alltjämnt men tack vare vaccinationerna så har smittan minskat. Men folk blir alltjämnt sjuka och dör i covid-19.  Man vet även  att vaccinet tappar i verkan redan efter 4-6 månader vilket innebär att man funderar på att ge en 3:e dos, särskilt till de äldre och sköra med nedsatt immunförsvar. Ovaccinerade ska  fortsatt avstå att besöka stora publika tillställningar samt hålla avstånd. Tyvärr så finns det enstaka individ som av olika skäl ej kan ta vaccin av medicinska eller etniska skäl vilket innebär att livet blir fortsatt besvärligt för dessa.

Stanna hemma om du är sjuk eller uppvisar symptom!
Precis som innan ska du INTE går till arbetet eller bege dig ut om du känner dig sjuk. Särskilt gäller detta om du är ovaccinerad! Detta har ej ändrats och det ska man tänka på!

Till sist några goda råd:
Nu är det "fritt fram" igen för att träffas och detta är ju oerhört glädjande. Men var likväl försiktiga och tänk er noga för eftersom man ej vet hur detta kommer att gå. Ta med er de rutiner som att använda handsprit och kanske även munskydd om så krävs, även om detta är svårt... Men fira gärna med att kanske äta en bit ute och kanske se den nya och sista Bond-filmen med Daniel Craig, som har premiär nu. Kanske blir det åter nypremiär för att få komma ut att dansa vilket många saknat under pandemin! Vi håller tummarna för att den nyvunna friheten går vägen...

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter