.:: Just nu
Online: 13 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


30 september 2021 20:02
Nu upphör de reguljära åskriskprognoserna för i år!

Untitled document

Ibland går det snabbt och ett exempel på detta är sommaren och åskrisksäsongen. Denna startade i maj 2021 och höll på för alla regionerna till mitten av september. Då stängde Östra och västra Svealand, samt södra och norra Norrland. Längst "uthållighet" hade regionerna östra och västra Götaland men nu stänger även dessa. Turerna för stängningen har varit hit och dit då det blivit åskrisk på nytt efter ett långt uppehåll av den varan.

EWP för västra Götaland slutar med flaggan i topp!
På septembers sista dag ( torsdag 30/9 ) kom faktiskt några åskknallar över nordvästra Skåne. Men nu är det slut med åskrisken för denna gången trots att djupa lågtryck närmar sig. Möjligen så kan det bli åska längre fram men det blir i förekommande fall extra åskriskprognoser då.

Riktigt klassiskt höstrusk väntar framöver och en gammal orkan!
Nu avlöser regnområdena varandra och kommer under vecka 40 att toppas av den forna orkanen "Sam" som drar in i ett avsevärt nedbantat skick. Därefter förs troligen lite varmare luft upp över landet. Senare kommer det åter troligen bli en del regn och rätt normala temperaturer.

Långtidsprognoserna spår en mild vinter (igen)...
Trots att det är gott om rönnbär så spås en mild vinter medan Kanada kommer få kylan. Detta känns tyvärr igen då vi behöver kyla för naturens välbefinnande. Men det kan bli tvärt om då långtidsprognoser är ytterst osäkra. Man beräknar att en prognos tappar cirka 10% i säkerhet per dygn. Resten kan ni räkna ut så att det hela är sannolikt en öppen affär.

EWP är öppet året runt!
I vanlig ordning så läggs varningar när detta behövs och förstås även extra åskriskprognoser. Men nu så upphör de reguljära prognoserna och 1 maj respektive 16 maj 2022 öppnar vi åter för de reguljära åskriskprognoserna.  På våra sociala media så fortsätter bildtävlingen i vanlig ordning som Simon håller i. Så skicka in din väderbild till oss och hösten är fantastisk med sina sprakande färger och sedan kommer vintern!

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter