.:: Just nu
Online: 68 | Inloggade: 43


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


19 november 2021 07:51
Svåra översvämningar i Kanada!

Untitled document

Hårda vindbyar under fredagen...

Först så ska det nämnas att det blir rejält blåsigt i stora delar av landet. Värst ser det ut att bli i trakterna av Dalarna under fredag kväll där det kortvarigt kan bli västlig vind som möjligen kan nå stormstyrka. Längre söderut handlar det om mycket hårda vindbyar främst utmed västkusten samt i Skåne! Se varningar HÄR!

Svåra översvämningar i Kanada!

I delstaten British Columbia, i Kanada, så har den gångna somm aren orsakat allavarliga väderhändelser som följt slag i slag.

Först så var det en långvarig torka följt av en kraftig och långvarig värmebölja som orsakat svåra bränder som i sin tur lett till avskogning och förtorkade marker. På detta har mycket djupa lågtryck med enorma regnmängder dragit in över regionen och i princip så har ALLA större vägar till megastaden Vancouver skurits av.


Översvämningar i Kanada - Bilden tillhör Euronews

Tyvärr så väntar nya regnområden inom samma område att dra in och öka på bekymren ytterligare. Minst en person har rapporterats ha omkommit i vattenmassorna. Man fruktar nu ännu större förödelse och svåra konsekvenser varpå folk som kan börjat att hamstra livsmedel och bränsle. Läs och se mer HÄR på SVT.

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter