.:: Just nu
Online: 14 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


7 mars 2022 07:28
Såg ni norrskenet i natt? - Fler chanser kommer! Uppdaterat

Untitled document

För er som orkade och inte stördes av ljusföroreningar och hade tid så kunde i princip hela Sverige njuta av det magnifika skådespelet som utspelades söndag kväll och natten mot måndag. Tyvärr var undertecknad belagd med hämsko då veckans jobb stod för dörren. Men många andra har kunnat se norrsken ända ned i Skåne och i bland annat Österslöv utanför Kristianstad!

Även våra medarbetare Anton och Simon på EWP kunde fånga många fina skådespel och bilderna hittar ni på vår Facebooksida.

Fler chanser på gång - Håll, utkik DIREKT efter skymningen!
Solen är inne i en mycket aktiv cykel just nu som brukar upprepas med ungefär 11 års mellanrum. Ett bra tips är att bege sig ut direkt när mörkret har fallit och titta mot norr. Försök leta upp en högt belägen plats, eller en plats med fri sikt mot norr, kanske vid en sjö / öppet hav eller utan ljusföroreningar och titta mot norr. Chanserna är goda redan måndag kväll 14/3 men passa på för fronter närmar sig med molnighet redan kanske från tisdag.

Fin fototeknik i dagens mobiler!
Dagens mobilkameror är idag otroligt bra jämfört med bara för 8-10 år sedan och sensorerna för ljusinsläpp innebär att även en "vanlig amatör" har mycket god chans att få fina bilder. Lycka till med norrskens-jakten!


Tidigare: Håll utkik för mer norrsken framöver!
Även roliga och vackra ting omger oss i dessa tider och just nu så är "tillgången"  på norrsken extra stor för ögonblicket. Detta beror på att vi är inne i en period med mycket utbrott på solen (solar flares). En del av dessa är riktade mot jorden och då får vi uppleva norrsken där det är klart och månen ej är uppe.

Norrskenet pendlar fram och tillbaka så det gäller att hålla utkik.
Bilden i reportaget togs av vår eminente medarbetare Simon Enström lördag 5 mars.

För att hålla koll på norrskenet så finns prognoser som du hittar på länken HÄR
Länk till Klara Skyar HÄR

Lycka till i jakten och skicka gärna in bilder till oss!

 

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter