.:: Just nu
Online: 44 | Inloggade: 43


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


7 juni 2022 01:23
Sweden Rock blev lyckat vädermässigt,-nästan!

<<< Bild - Aleksandra Osvaldsson / Sweden Rock / EWP


Efter två år av pandemi som gett stort elände för nöjes-Sverige så var det sannerligen något av ett "kosläpp" när den kanske största festivalen av alla i Sverige Sweden Rock kunde rocka loss igen! 

Redan premiärdagen onsdag 8/6 innebar en rivstart när rock-gigen kunde dras av i ett alldeles strålande försommarväder! Så fortsatte det även torsdag och fredag även om det tidvis var blåsigt och någon enstaka kortare skur passerade under dessa dagar.

Lite blötare under lördag kväll...
Däremot så började vädret försämras markant under lördagen som tyvärr bjöd på regn under kvällen. Detta var ett förebud till vad som komma skulle...

Åskan slog till på eftermiddagen under söndagen!
Så här skrev vi på EWP inför söndagens väder:
"Söndag - uppbrottstid! 
Skynda er att packa för det ser faktiskt ut som talrika skurar med åska i kan beröra området!
Detta tar sig in under loppet av söndagen!"

Jo då,-klockrent så slog prognosen in för Norje då himlen öppnade sig söndag eftermiddag med kraftigt regn och åska. De som hann gå upp i tid och packa ihop sina grejor innan lunch drog en vinstlott. På eftermiddagen drog flera band med åska och regn in och det var tursamt att detta väder inte dök upp tidigare, under de andra dagarna. Sålunda blev Sweden Rock över lag lyckat vädermässigt!

EWP håller koll på sommarvädret åt er!
Utan en enda spänn i kostnad så jobbar vi på för att göra sommarens tillvaro så bra som möjligt för er. EWP varnar för åskan och ger er även dagligen allmänna prognoser i "EWP´s sommarprognos". Dessa håller på dagligen hela sommaren ända till den 31 augusti.  Till dig som undrar så återfinns dessa på våra sociala media Facebook och Instagram. Det är våra eminenta medarbetare Simon Enström och Anton Lindvall som håller i de trådarna. Väl mött här på EWP i sommar!


Tidigare:
Nu startar Sweden Rock!
Sweden Rock 2022 laddar upp! 
Den lilla orten med det egendomliga namnet Norje är en sömnig idyll i västligaste Blekinge. Men varje år i början av juni så vaknar den numera världsberömda orten till liv. Efter två år av eländig pandemi så kan alla rockälskare se fram emot fyra dagars riktig fest som är hett efterlängtad! Festivalen startar onsdag  8 juni och slutar lördag 11 juni.

 

Det  är förstås Sweden Rock saken gäller och sedan många år så lockas stora tunga välkända rockband som t.ex. Mötley Crue och liknande till arenorna. År 2022 så kommer t.ex. banden "The Hellacopters", "Accept" och "Saxon" för att nämna några.

När de många banden lockas så är det publiken som flockas och låter sig rockas! - Vitsigt va? Oavsett vilket så är festivalen i mångt och mycket beroende av bra väder.

Liksom andra stora sommarfestivaler så vill man undvika regn och blåst och framförallt åska! Åskan rockar ej då det hela kan bli väldigt farligt vid nedslag. Vid en snarlik musikfestival i Norrköping för en del år sedan så slog blixten ned och orsakade olycka.

Därför så kommer EWP åter att ge SPECIALPROGNOSER för Norje och Sweden Rock vilket uppmärksammats och uppskattats. Hittills så har specialprognoserna enbart återfunnits i Region östra Götalands (ÖGL) prognoser men kommer nu även att återfinnas i västra Götalands (VGL) prognosdistrikt!

Rockfestivalen pågår från onsdag 8 juni t.o.m. lördag 11 juni.

Länk till Sweden Rock

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter