.:: Just nu
Online: 10 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


24 juni 2022 08:30
GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAR EWP!

Untitled document

Det är en fantastisk midsommarhelg som vi får med väldigt få undantag. Det blir soligt och riktigt varmt därtill. Därför så ska man tänka på flera saker:

Skydda dig mot solen!
Solen är stark med kraftig UV-strålning vilket innebär att man måste skydda sig väl med solskyddsfaktor och att inte utsätta bar hud i onödan mellan klockan 10:00 - 15:00 när solen står som högst på himlen. Särskilt vid och ikring vatten är även solreflexer en faktor att tänka på. Särskilt som barn kan solbränna ge bekymmer längre fram i livet med risk för hudcancer.

Skuggiga platser, markiser och parasoll är utmärkta solskydd och ett vanligt svart paraply går bra också till nöds!

Drick vätska som vatten, saft, alkoholfri öl och läsk!
Man svettas och förlorar vätska när det är varmt. Därför så ska man dricka mycket och alkohol är uteslutet som vätskeersättning i detta sammanhanget. Men visst så ska traditionerna till midsommar hållas men med måtta om man så får uttrycka det

I år kan vi duka upp midsommarmaten utomhus!
Med fördel så är det fritt fram att duka upp all god mat som sill, nypotatis, jordgubbar och allehanda dycker därtill utomhus i år. Detta är rätt ovanligt eftersom man kan göra detta i princip hela landet med få undantag!

Inte sedan 1970 i Köping...
Har det varit så varmt som man beräknar att denna midsommaren kommer att bli. Många kommer säkert kanske hinna med säsongens första dopp i hav eller sjö denna helgen.

Tänk på brandfaran!
Tyvärr så är det torrt i skog och mark vilket innebär att man ska vara försiktig med elden. Detta gäller även vid grillning och många kommer garanterat att grilla vilket både är gott och roligt. Men  varsamhet samt beaktande av lokala eldningsförbud måste följas.

Alla besökare önskas en riktigt Glad Midsommar från oss på EWP Teamet!

Skribent: S. Johansson & EWP Teamet


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (3):
Fler nyheter