.:: Just nu
Online: 14 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in fr att skriva inlgg


.:: Vra partnersNYHETER FRÅN EWP


2 januari 2023 16:33
EWP ÖNSKAR ALLA EN GOD FORTSÄTTNING PÅ 2023!

Untitled document

Ibland så händer små missöden som här eftersom vår traditionella nyårshälsning till er alla tyvärr uteblev. Detta orsakades av små missförstånd i kombination med tidsbrist hos oss som ansvarar för det som skrivs här. Julstress, nära och kära, firanden, resor med mera samt arbeten är många faktorer som spelar in. Men förhoppningsvis så har ni besökare säkert "överlevt" nyårshelgen vilken bjöd på blandat väder.

<<< BILDEN - Ett mäktigt fyrverkeri speglade sig över Göta Älv i Göteborg på nyårsaftonen då himlen klarnade upp 31/12 2022!

En regnig nyårshelg ligger bakom oss i söder men längre norrut så var det bättre!
För många i södra delarna av landet så blev nyåret en trist historia med mycket regn och låga moln samt envis blåst. Men längre norrut från norra Svealand så var det dock betydligt bättre. Men som genom ett under kunde man i Göteborg (bilden) få ett fint nästan vindstilla och regnfritt "fyrverkeri-väder" med en hög molnbas under nyårsaftons kväll.

Nu avslutar vi julhelgen och går så sakta mot ljusare tider igen!
Den absolut "sämsta julen" avseende ledighet har vi nu avverkat vilket innebär när julafton, juldagen och annandag jul infaller på en lördag-söndag-måndag där måndagen blev den enda extra lediga dagen. Lika illa blev det ju vid nyåret 2022 när det var nyårsafton en lördag och nyårsdagen en söndag och det blev noll lediga dagar.

Nu stundar Trettonhelgen som infaller en fredag och säkert kommer en del av oss att kanske sluta lite tidigare redan på torsdagen eftersom det är en afton. Då får vi åtminstone en ledig dag nästan direkt på det nya året. Sedan så dröjer det till början av april då påsken infaller med undantag för sportlovet, om man har sådant. Långfredagen infaller 7 april.

Det som är härligt är att det går mot ljusare tider på nytt även om det ej märks så mycket ännu. Det myckna regnandet i söder har gjort perioden kring jul och nyår extra mörk och trist sedan snön snöpligt försvann direkt efter 4:e Advent.

Lite kallare till Trettonhelgen men troligtvis bara tillfälligt...
Vintern har svårt att etablera sig och kommer bara med korta besök innan mildluften åter väller in med full kraft. Så ser det ut att bli till kommande veckoslut då kylan når ned över större delen av landet. Men redan under nästa vecka Nr 02 så är sannolikt mildluften tillbaka till förfång för alla som idkar vintersporter eller isfiske. Längre norrut ser det lite bättre ut redan från norra Värmland och vidare norrut.

Se upp för svaga isar och förrädisk halka!
I samband med dessa korta perioder av kyla, även längre norrut så är isarna på många håll dåliga vilket avspeglas i att många isvägar ej kunnat öppnas i t.ex. Jämtland och vidare norrut. Det har ej varit tillräckligt kallt. Längre söderut så är t.ex. isfiske i nuläget omöjligt och där is finns så är dessa allt för svaga. Lika illa är det med natursnön som lyser med sin frånvaro på många håll. Vi får hoppas att det blir kallare längre fram i januari. Att tänka på är också att väglaget är extra besvärligt när temperaturerna pendlar runt nollan. En allvarlig bussolycka inträffade med ungdomar i Värmland, under nyårshelgen, när en buss gled av vägen och flera skadades. Så ta det lugnt i trafiken.

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (1):
Fler nyheter