.:: Just nu
Online: 1 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


20 februari 2023 20:21
Ny kraftig jordbävning i Turkiet på 6,4!

Untitled document


Ett nytt kraftigt skalv har inträffat i i regionen Hatay i södra Turkiet, nära gränsen till Syrien. Enligt rapporter hade skalvet en magnitud på 6,4.

Jordbävningen inträffade på tio kilometers djup strax efter klockan 18 (svensk tid) på måndagskvällen, i ett av de områden som drabbades hårdast av den stora jordbävningen den 6 februari. Skalvet har drabbat städerna Defne och Antakya i Turkiet och ska ha känts i Syrien, Jordanien, Israel och Egypten. Enligt nyhetsbyrån Reuters har byggnader kollapsat i Antakya.

Lütfü Savaş, borgmästare i Hatay, nära epicentrum i Turkiet, säger enligt Reuters att det är strömavbrott och att vissa byggnader har kollapsat. – Tyvärr finns det rapporter om att människor är instängda i ruinerna, säger han.

Det ska vara avbrott i internet- och elförsörjningen i Idlib och Aleppo i norra Syrien, rapporterar lokala medier. Enligt initiala siffror har minst åtta personer skadats. Norska tidningen VG har pratat med ett vittne som befinner sig i Gaziantep. Staden ligger cirka 175 kilometer från jordbävningens epicentrum Antakya.

Källa Aftonbladet - Länk HÄR

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter