.:: Just nu
Online: 16 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in fr att skriva inlgg


.:: Vra partnersNYHETER FRÅN EWP


6 mars 2023 07:28
Snöoväder på ingång för södra Sverige! - Uppdaterat 2!

Untitled document

STÖRNINGAR I TÅGTRAFIKEN VÄNTAS!
Redan nu aviseras av bland annat Skånetrafiken att man kommer ställa in vissa tågsträckor beroende på ovädret som väntas in. För mer information så kolla just DITT trafikbolag du utnyttjar. Här ett par länkar:
Skånetrafiken HÄR
Västtrafik HÄR


NIVÅ 2 VARNINGAR UTFÄRDADE!
Både för storm och för snöfall i kombination med hårda vindbyar"

 

Ovädret har nu höjts varningsmässigt till en Nivå 2 varning beroende på mycket kraftigt snöfall i kombination med mycket hårda byvindar som möjligen kan snudda på stormstyrka. Men främst är det snömängderna i kombination med vinden som gör situationen extra farlig. Främst berörs norra delarna av västra Götaland, sydligaste Värmland samt de norra delarna av östra Götaland inklusive den norra delen av Jönköpings Län. Avstå att bege er ut om detta ej behövs nödvändigtvis under dessa förhållanden!

Risken för stormbyar verkar främst beröra norra och inre Skåne samt sydvästra delen av Kronobergs Län!

 


Tidigare:
Efter att stora delar av kalendervintern präglats av milt väder för stora delar av södra Sverige så väntas som sagt ett rejält bakslag! Det stoppar dessvärre inte där utan även ett kraftigt snöoväder väntas dra in under tisdagens lopp och beröra hela Götaland och troligen även delar av sydöstra Svealand.

Varningar är nu utfärdade: - Nivå 1 GUL för snöfall!

Under tisdagen drar ett omfattande lågtryck förbi med tillhörande snöfallsområde som rör sig åt nordost över Götaland. Det är svårbedömt exakt hur stora snömängder som, väntas, men enligt prognos väntas mellan 10 och 25 cm, lokalt mer i delar av höglandet samt i Västergötland. Till detta blåsigt med hårda till mycket hårda vindbyar. I Halland och Skåne slår det delvis över i regn under tisdagseftermiddagen, annars väntas rent snöfall. I Halland och Skåne kan vindbyarna MÖJLIGEN även nå stormstyrka!

 

Ta det lugnt i trafiken och stanna inne om du nödvändigtvis ej behöver bege dig ut!
Lågtrycket som måndag morgon låg över brittiska öarna närmar sig nu Skandinavien under fördjupning. Detta ger lokalt kraftigt snöfall som möjligen kan slå över i regn längs med västkusten ned över Skåne. I kombination med mycket hårda vindbyar så väntas mycket besvärliga förhållanden.

Skydda utsatta kroppsdelar - annars risk för förfrysning!
När det är hårt väder så är det extra noga att man skyddar sig mot kylan så vinterkläderna ska absolut på när man beger sig ut. Tänk på att skydda utsatta kroppsdelar som  huvud, händer och fötter! Avstå att bege dig ut när ovädret rasar som värst om du ej måste.

Kylan stannar och våren dröjer!
Det har blivit en så kallat "meterologisk vår" i delar av södra Sverige men som tidigare nämnts så infaller ett rejält bakslag som förpassar oss tillbaka till vintern, även om inte den "vår" som infallit kan gå tillbaka till "vinter" enligt meterologisk definition. Kylan kommer att stanna så det milda inslag vid lågtryckspassagen för Halland och Skåne är bara tillfällig då den kalla luften dras ned bakom lågtrycket. Denna kalluft ser ut att stanna mer än en vecka som det verkar i nuläget.

Skribent: S. Johansson & EWP-Teamet


Skriv en kommentar:
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter