.:: Just nu
Online: 19 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


20 april 2023 11:08
Njut av våren innan nästa bakslag kommer!

Untitled document

Många njuter säkert av våren när ljuset nu omfamnar oss alla med sitt härliga solsken. Detta får blommorna och växterna att skjuta fart och i södra Sverige blommar de japanska körsbärsträden för fullt. På sina håll så har björkarna börjat att få "musöron" när de första löven börjar titta fram.

Insekter som fjärilar, bin och humlor surrar nu i vårvärmen som möjligen kan nå 20 gradersstrecket lokalt. Men ännu är nätterna kalla med allmän eller lokal nattfrost långt ned över Skåne. I sammanhanget så inleds en besvärlig tid för alla pollenalergiker men den kommer att bromsas upp beroende på ett förväntat bakslag som även tar med sig nederbörd, -vilket är positivt i det avseendet.

Nu kommer sålunda ett bakslag...
Tyvärr så ger nattfrosten tecken på hand om att vi dessvärre återvänder till kyligare tider med start från veckoslutet 23 april (typ söndag) och att denna trista vädertyp sedan kan stanna åtminstone kommande vecka 17 ut.

Skydda ömtåliga växter mot frosten!
Många kan ej bärga sig då man vill ha ut prydnadsväxter och även köksväxter i sina trädgårdar. Risken är att kyla och nattfrost kan förstöra de ömtåliga plantorna och risken för detta ökar ju längre norrut man kommer. Antingen får man avvakta någon dryg vecka till eller så får man täcka med skyddsplast nattetid så att växterna ej fryser sönder.

EWP startar upp 1 maj men åskrisken lär bli låg - obefintlig inledningsvis...
Nederbörden som förväntas kommer troligen inte att innehålla någon åska utan det är mest tal om regn i söder och snöblandat regn eller snö längre norrut. Solen är såpass stark så några minusgrader lär i förekommande fall då möjligen förekomma längst upp i norr samt uppe i fjällvärlden dagtid.

När kommer värmen på "riktigt"?
Tyvärr så är prognoserna ytterst osäkra och ändrar sig från dag till dag så den frågan vet vi nog ej svaret på förrän tidigast i slutet av kommande vecka.

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (2):
Fler nyheter