.:: Just nu
Online: 5 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


16 augusti 2023 01:37
SOMMARPROGNOSEN LÖRDAG 19/8

Untitled document

Prognos för lördag 19 augusti: 🌂☔⚡🌞


Norrland: Ett högtryck över Finland ger fortsatt ett stabilt uppehållsväder. Det blir också klart och soligt med bara lokala stackmoln, kanske framförallt över Västerbotten. Vindarna är mest svaga eller måttliga och temperaturen hamnar i allmänhet mellan 20 och 24 grader, varmast i öster. I fjällen samt norra Lappland ca 15.

Svealand: Under natten berör ett lättare regn Värmland och Dalarna och över Sörmlandskusten kan en del skurpartier svepa in från de i övrigt kraftiga åskvädren över Östersjön, den mesta av åskan väntas dock hålla sig ute till havs. Frampå dagen mest uppehåll men i samband med en front som ligger tvärs över Svealand får vi räkna med mycket moln. I delar av norra Värmland och Dalarna ser dock ut att bli riktigt soligt väder. Temperaturer kring 20 grader i solskenet, i övrigt ett par grader lägre. Mot kvällen börjar det regna på nytt över sydvästra Värmland.

Götaland: Under natten mot lördagen ligger Öland och Gotland i närheten av kraftiga åskväder, men sannolikt håller sig den mesta av åskan ändå ute till havs - men detaljprognosen är osäker så risken finns att åskan även kan träffa en del av öarna. I övrigt uppehåll. Frampå dagen halvklart väder men västerifrån ökar successivt molnigheten. Till senare delen av kvällen och natten drar kraftiga regn- och åskskurar in över västkusten som lokalt kan ge stora mängder på kort tid. Följ uppdaterade prognoser på sociala medier! Under dagen ligger en rätt kvav och fuktig luftmassa över Götaland med temperaturer mellan 20 och 27 grader. Varmast där solen får lysa. I samband med moln något svalare.

 

 

Skribent: Anton & Simon - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter