.:: Just nu
Online: 12 | Inloggade: 39


.:: Chatt
Logga in för att skriva inlägg


.:: Våra partnersNYHETER FRÅN EWP


9 september 2023 13:14
KRAFTIG JORDBÄVNING I MAROCKO!

Untitled document

En våldsam jordbävning drabbade Marocko under fredagskvällen. Flera personer uppges vara fast under rasmassorna och över 800 människor har dött. Det var en stor jordbävning, magnitud 6,8 som inträffar i ett område där det bor väldigt många människor, säger seismologen Björn Lund.
Skalvet som hade en magnitud 6,8 och inträffade sju mil öster om Marrakech. Över 800 personer har dött, rapporterar Sky news. Jordbävningen beskrivs som den kraftigaste i landet på över 120 år.

Även Portugal, Spanien, Algeriet och Västsahara ska ha känt av skalvet, enligt Ecsaharaui. Tillströmningen till sjukhusen har varit så stor att myndigheterna uppmanar folk att skänka blod. Svenska utrikesdepartementet uppger att man inte har någon information om döda eller skadade svenskar.

Ambassaden följer noga utvecklingen och händelseförloppet och står i kontakt med lokala myndigheter. Vi uppdaterar löpande information på Sweden abroad och uppmanar svenskar att registrera sig på svensklistan, säger en talesperson på UD:s pressjour.

Ett stort antal byggnader ska ha kollapsat eller skadats däribland den gamla stadsmuren i Marrakech som finns med på UNESCOS världsarvslista.

Texten hämtad ur Aftonbladet HÄR - Mer från SVT HÄR

Skribent: S. Johansson - EWP


Skriv en kommentar
Du måste vara inloggad för att kunna skriva en kommentar


Kommenterar till den här nyheten (0):
Fler nyheter